Het recept om een heerlijke cassolette van orzo met zeevruchten te maken
Hoera, chef Alejandro Rivera van restaurant Suelo deelt zijn recept om een cassolette van orzo met zeevruchten te maken.
Ingrediënten:
- Orzo pasta: 0,1 kg
- Black Tiger garnalen (16/20): 0,06 kg
- Inktvis: 0,08 kg
- Venusschelpen: 0,08 kg
- Boter: 0,03 kg
- Visconcentraat: 0,06 kg
- Visbouillon: 0,1 kg
- Olijfolie: 0,02 kg
- Peterselie: 0,005 kg
- Cherrytomaten: 0,05 kg
- Knoflook (SF): 0,005 kg
- Witte wijn: 0,02 kg
- Verse chilipeper: 0,002 kg
- Extra vierge olijfolie: 0,025 kg
Recept:
Bereid de zeevruchten:
Reinig de inktvis en de garnalen, en spoel de venusschelpen grondig.
Verhit een eetlepel olijfolie in een pan en bak de knoflook en chilipeper kort aan. Voeg de venusschelpen en witte wijn toe en laat ze op stoom opengaan.
Snijd de inktvis in ringen en de garnalen in vier stukken. Voeg deze toe aan de pan zodra de venusschelpen geopend zijn.
Breng licht op smaak en kook op middellaag vuur gedurende 2-3 minuten. Voeg tot slot gehalveerde cherrytomaten toe.
Kook de orzo:
Meng in een aparte pan de visbouillon met het visconcentraat.
Kook de orzo-pasta in dit mengsel, roer regelmatig, gedurende 6-7 minuten.
Voeg een beetje boter toe om een romige textuur te krijgen.
Assembleer en serveer:
Schep de orzo op een bord en garneer met de gekookte inktvis, garnalen en venusschelpen.
Werk af met gehakte peterselie, gehalveerde cherrytomaten en een scheutje extra vierge olijfolie.