Het recept van 'spaghetti al pomodoro' van het Emporio Armani Caffè in Milaan
Ingrediënten
90 gr spaghetti
100 gr cherrytomaten*
100 gr kleine tomaten**
80 gr. langwerpige*** tomaten
20 gr extra olijfolie van eerste persing
5 gram knoflook
10 gr basilicum
Bereiding
Het recept vereist drie verschillende soorten tomaten om de perfecte balans te creëren. De basilicum moet met de handen worden gescheurd, niet met een mes. De olijfolie komt uit Ligurië. Kies een fruitige olijfolie, dit is het sleutel ingrediënt van dit gerecht. Voor de bereiding, kook de tomaten 6 minuten in gezouten water en stoof ze dan 2 minuten aan in een koekenpan.
*Cherrytomaten zijn corbarino en komen uit Corbara, een stad in de regio Campania in Zuid-Italië.
**De kleine vulkanische tomaten komen uit de regio Campanië, rond de Vesuvius, in het zuiden van Italië.
***De langwerpige tomaten zijn de San Marzo. Ze komen uit de regio Campanië