Food

Winters mocktailrecept voor Dry January: de Cranberry Ginger Sparkler

Voor een verfrissende alcoholvrije drank tijdens de winter is de Cranberry Ginger Sparkler een perfecte keuze. Deze mocktail combineert de frisse smaak van cranberrysap met pittige gember en bruisend water, ideaal voor feestelijke bijeenkomsten of gezellige winteravonden.

beverage juice food fruit plant produce

Ingrediënten:

  • 120 ml 100% cranberrysap (ongezoet)
  • 1 eetlepel verse limoensap
  • 1 theelepel honing of agavesiroop (optioneel, naar smaak)
  • 1/4 theelepel vers geraspte gember of 30 ml gembersiroop
  • Bruisend water of gemberbier
  • Verse cranberries en een schijfje limoen voor garnering
  • IJsblokjes

Bereiding:

  1. Meng in een glas het cranberrysap, limoensap en honing/agavesiroop (indien gebruikt) tot alles goed gemengd is.
  2. Voeg de verse gember toe en roer door, of gebruik gembersiroop voor een zachtere smaak.
  3. Vul het glas met ijsblokjes en schenk er bruisend water of gemberbier bij voor extra pit.
  4. Garneer met een paar verse cranberries en een schijfje limoen voor een feestelijke uitstraling.

De Cranberry Ginger Sparkler is een frisse en pittige wintermocktail met precies de juiste hoeveelheid kruidigheid. Het is een perfect alternatief voor traditionele cocktails en houdt je de hele winter verfrist en warm!

Recommended posts for you