Food

Verfrissend dessert: 4 mocktailrecepten met chocolade

Belgische chocolatier Benoît Nihant liet zich inspireren door het mooie weer en bedacht vier nieuwe mocktailrecepten, geïnspireerd op zijn Haute Couture-collectie van chocolade.
lamp cocktail alcohol beverage drink martini

De temperaturen bereiken een tropisch hoogtepunt deze week. Als een passend antwoord daarop, bedacht de Belgische chocolatier Benoît Nihant vier mocktailrecepten die het frisse van een drankje en het zoete van een dessert in één brengen. Van klassiekers met een twist tot verrassende combinaties die je meenemen naar verre oorden. Deze alcoholvrije cocktails zijn echt een explosie van smaken, én perfect om mee uit te pakken op je eerstvolgende intieme diner met vrienden of familie, nu de lockdown naar een light versie verschuift. 

Verfrissend, overheerlijk en o zo gemakkelijk!

VIRGIN MOJITO CACAO.jpg
Virgin Mojito Cacao © Benoît Nihant

VIRGIN MOJITO MET CACAO

Appelsap
Cacaonibs
½ limoen
1 tl rietsuiker
Verse munt
Gemalen ijs

- Voeg de cacaonibs bij het appelsap en laat twee dagen trekken (een handje nibs per liter sap). Vervolgens zeven en koel bewaren. Snijd een halve limoen in partjes en plet samen met vijf muntblaadjes en een theelepel rietsuiker fijn in een glas.

- Voeg het gemalen ijs toe en overgiet met het gezeefde appelsap.

- Werk af met een muntblaadje, een partje limoen en wat cacaonibs.

CANNELLE-CACAO.jpg
Mocktail met cacao en kaneel © Benoît Nihant

MOCKTAIL MET CACAO EN KANEEL

100 g suiker
1 g kaneel
15 g cacaopoeder
200 ml water
Amandelmelk
IJsblokjes 

- Bereid een lichte siroop met de suiker, het cacaopoeder, de kaneel en het water.

- Laat afkoelen. Meng de afgekoelde siroop met de amandelmelk en de ijsblokjes. Versier met een kaneelstokje.

POMME-FRUITS ROUGES-CACAO.jpg
Mocktail met appel, rode vruchten en cacao © Benoît Nihant

MOCKTAIL MET APPEL, RODE VRUCHTEN EN CACAO

12 cl appelsap
1 g cacaopoeder
5 g acaciahoning
12 cl rodevruchtensap
1 cl limoensap
IJs

- Shake het appelsap, de cacaopoeder, de honing, het rodevruchtensap en het limoensap met het ijs.

- Serveer in een glas en werk af met een snufje cacaopoeder, enkele rode vruchten en verse muntblaadjes.

SOLEIL LEVANT.jpg
Rijzende Zon © Benoît Nihant

"RIJZENDE ZON"

10 ml puur yuzusap
15 ml vers limoensap
18 ml rietsuikersiroop
125 ml bronwater
1 theelepel matchapoeder

Voor de afwerking:

- Limoenzeste

- Voeg alle ingrediënten samen in een blender. Serveer ijskoud en werk af met de limoenzeste.

Recommended posts for you