ROKA heeft terug een zomerpop-up in Cap Vermell op Mallorca
De restaurantketen die gespecialiseerd is in de Robatayaki-keuken komt voor het vierde jaar op rij naar Hotel Cap Vermell.
Op zoek naar een goed alternatief voor de pimientos del padrón, croquetas en jamon y queso die overal op de Balearen te vinden zijn? ROKA's zomerpop-up in het vijfsterrenhotel Cap Vermell is na vier jaar nog steeds een van de populairste culinaire bestemmingen op Mallorca.
Gelegen in de Canyamel-vallei, midden in natuurpark Llevant, is dit elegante adres favoriet bij veel beroemdheden die het eiland bezoeken, zoals Michelle Obama, die deze zomer genoot van de luxe van het hotel. De architectuur van het hotel is een moderne interpretatie van de smalle straatjes van een traditioneel Mallorcaanse dorp.
ROKA, dat bekend is om zijn Robatayaki-keuken - een Japanse kooktechniek op houtskool - biedt het volledige assortiment waar het beroemd om is. De beste manier om de volle omvang van ROKA's knowhow te ontdekken is het degustatiemenu. Een culinair hoogstandje dat de diversiteit van de smaken laat zien, van rauw tot subtiel gekookt en halverwege tussen land en zee.
Zittend op het weelderige terras omzoomd met olijfbomen, met een ongeëvenaard uitzicht over de omliggende vallei, begin je met een verrukkelijk assortiment crudos (tonijn tataki met appelmosterd, vette tonijn sashimi, geelstaart tartaar met citroen, chili en gemberparels), gevolgd door een verrassende wagyu-kaviaar sushi. Dan zijn er gebakken inktvis met yuzu-saus, krabknoedels en heerlijke zwarte kabeljauw - op zich al de reis waard - gevolgd door sappige lamskoteletjes met Koreaanse kruiden.
De kers op de taart? Japans Wagyu rundvlees met zoete aardappel, chili en yuzu crème, een meesterwerk van malsheid om van te smullen vlak voor het dessertplateau, een guilty pleasure om te delen.