Food

Recept: pasta al limone van chef-kok Sofie Dumont en César Casier

Ter gelegenheid van de samenwerking tussen de Belgische chef-kok Sofie Dumont en influencer César Casier deelt het duo hun recept voor zelfgemaakte pasta al limone.

food food presentation plate

Sofie Dumont verscheen enkele jaren geleden op de culinaire scène dankzij haar platform met originele recepten, levensmomenten en familietraktaties, samenwerkingen met andere chefs en zelfs kookliefhebbers. Voor haar nieuwste samenwerking wendde de chef-kok, gevolgd door bijna 450.000 volgers op sociale netwerken, zich tot de Vlaamse ster César Casier , kok, model en auteur om nieuwe invloeden in haar keuken te brengen, waarbij laatstgenoemde veel reist voor zijn werk.

Samen bedenken ze het recept voor pasta al limone:

Ingrediënten:

- 300 g capellini
- 75 ml olijfolie
- 4 tot 5 teentjes knoflook, in dunne plakjes gesneden
- Gedroogde rode pepervlokken, naar smaak
- Schil en sap van 1 citroen
- 1 à 2 handjes platte peterselie, fijngehakt
- 2 tot 3 eetlepels verse ricotta
- 100 g vers geraspte Parmezaanse kaas
- Peper en zeezout

Voorbereiding :

  1. Kook de pasta in een grote pan met gezouten water tot hij al dente is.
  2. Terwijl de pasta kookt, begin je met het maken van de saus.
  3. Verhit een pan met de olijfolie. Gebruik er een flinke hoeveelheid van, want het vormt in essentie de saus. Als de olie heet is, voeg je de plakjes knoflook en chilivlokken toe.
  4. Giet de pasta af, bewaar een beetje kookwater.
  5. Fruit de knoflook in de pan en voeg dan het citroensap en ongeveer 4 tot 5 eetlepels kookwater van de pasta toe.
  6. Voeg vervolgens de uitgelekte pasta toe aan de pan, meng met de saus en voeg de platte peterselie, ricotta en citroenschil toe. Laat het even doorkoken.
  7.   Breng op smaak met peper en zout en voeg indien nodig nog een beetje olijfolie toe. Bestrooi voor het serveren met vers geraspte Parmezaanse kaas.

Recommended posts for you