Wie is Sofie Dumont, de coolste chef van België?
Al jarenlang valt Sofie Dumont op. Ze won de titel Lady Chef of the Year en presenteerde verschillende dagelijkse kookprogramma's op de Belgische televisie. Maar ook online is ze niet meer weg te denken. Ze heeft ondertussen 450.000 volgers en meer dan 1,5 miljoen bezoekers per maand op haar site, en daar hoor jij straks ook bij.
Heb je momenteel geen serie om te bingen, dan stellen we voor dat je Sofie Dumont online eens opzoekt. De Belgische chef-kok deelt op haar website de meest trendy recepten en op social media geeft ze op humoristische wijze kijkjes in haar persoonlijk leven als no-nonsense mama van Grace Lio Summer. Haar geheim? Ze blijft altijd zichzelf.
Comfort food van Sofie Dumont
En die recepten zijn dus echt niet zo ingewikkeld zoals je zou verwachten van zo'n gerenommeerd chef-kok.Een van onze favorieten? Het recept voor penne all'Arrabiata met sobrasada meatballs en burrata. Dit is volgens de chef-kok een twist op de klassieke Penne all’Arrabiata, pasta met verse, pikante tomatensaus en veel parmezaanse kaas. "Een ideale combinatie van smaken, eenvoudig te bereiden en gegarandeerd een smaakbom op tafel."
Ingrediënten:
Gehaktballen:
800 g gehakt
200 g sobrasada
1 ajuin, fijngesneden
1 bosje basilicum
2 eetlepels olijfolie
3 teentjes knoflook, fijngehakt
Peper en zout
Tomatensaus:
800 g San Marzano tomaten
500 ml tomatenpassata
2-3 chilipepertjes, naar smaak
1 grote ajuin, fijngesneden
Overige:
350-400 g penne
1 bosje basilicum
150 g Parmezaanse kaas
2 burrata’s
Bereidingswijze:
Gehaktballen: Snijd de sobrasada open, verwijder het vel en trek in stukken. Meng in een kom de sobrasada, het gehakt, de fijngesneden ajuin, knoflook, basilicum, peper en zout. Vorm hieruit gehaktballetjes.
Bak de gehaktballetjes in een pan met olijfolie tot ze mooi bruin zijn. Schuif ze opzij in de pan.
Tomatensaus: Stoof in dezelfde pan de fijngesneden ajuin en chilipepers.
Kruis de tomaten, dompel ze in een grote kom met kokend water, wacht een 20-tal tellen en schep ze uit. Koel ze af in koud water, verwijder het kroontje en snijd ze in blokjes.
Voeg de tomatenblokjes en passata toe aan de pan. Laat 25-30 minuten sudderen en breng op smaak met zout.
Roer de basilicumblaadjes en in stukken getrokken burrata door de saus.
Penne: Kook de penne volgens de instructies op de verpakking.
Serveer de penne met de tomatensaus en gehaktballen erop. Bestrooi met extra Parmezaanse kaas en dien onmiddellijk op.