Food

Recept: chocolade- en rozentruffels om je partner te verrassen op Valentijnsdag

Veganistisch, glutenvrij, ketogeen, paleo, maar vooral ultra lekker: de rauwe cacao truffel bites bedacht door de oprichter van Holy Blends zijn alles wat je nodig hebt voor Valentijnsdag.
ice cream dessert food cream sweets confectionery chocolate fudge icing cake

Ingrediënten truffel bites:

- 100g cashewnoten
- 25g zonnebloempitten
- 25g hennepzaad (of chiazaad)
- 20 g gemalen lijnzaad
- 20 g 100% cacaopoeder
- 25g erythritol of zoetstof naar keuze
- 100 g Argan Elixir of puree van hele amandelen
- 1 eetlepel rozenwater
- 40g reep pure chocolade
- Een paar gedroogde rozenblaadjes en/of rauwe cacaonibs

Bereidingswijze:

1. Meng alle ingrediënten in een blender, behalve de pure chocolade, de rozenblaadjes en de cacaonibs voor de topping.

2. Zodra je een vochtig, kneedbaar deeg hebt, vorm je er met de hand balletjes of bolletjes van en laat je het op een koele plaats rusten.

3. Smelt intussen de pure chocolade in een dubbele boiler.

4. Bedek de balletjes volledig met de pure chocolade door ze een voor een op een stuk bakpapier te leggen.

5. Garneer met gedroogde rozenblaadjes en cacaonibs en laat 1 uur rusten op een koele plaats alvorens te eten.

Geniet van deze gezonde en smakelijke hapjes als dessert of met je favoriete winterdrankje!

recept.jpeg

Recommended posts for you