Food

Paris Fashion Week menswear: onze adressen voor een goede lunch en diner

Een race tussen twee shows of een rustige maaltijd aan het eind van een hectische dag: L'Officiel heeft een handvol hotspots samengesteld die je tijdens de menswear Fashion Week in Parijs van 21 juni tot en met 26 juni kunt proberen.
person human sunglasses accessories accessory food

Tijdens de lunch

Modeliefhebbers weten het: de lunchpauze resulteert vaak in een snelle snack, onderweg genomen tussen twee modeshows in. Aangezien deze onmisbare snack onmisbaar is om de dag door te komen, heeft Parijs geen gebrek aan fast-food adressen die toch lekker zijn. Of je nu kiest voor eten, bezorgen of afhalen, je hoeft alleen maar te kiezen volgens jouw schema.

Focaccia Club

Licht, goudgeel in de oven, met een vleugje olijfolie: de traditionele Italiaanse focaccia valt in de smaak bij liefhebbers van de mediterrane keuken. Bij Focaccia Club wordt het verrijkt met artisanale ingrediënten die rechtstreeks in Italië worden ingekocht, en kan het worden aangepast aan onze wensen. Lichte versie met de Dino Corleone met kalkoen, artisjokcrème, ouderwetse tomaat en aubergine, of de lokale versie met de Monica Parmucci met 20-maanden Parmaham, mozzarella fior di latte uit Agerola, ouderwetse tomaat en verse basilicum, een andere versie met Paolo Sacmorzino met gekookte ham, truffel stracciatella, gekonfijte tomaat voor het leven en DOP parmezaan 22 maanden of de gezonde versie met Veggie De Niro met mozzarella fior di latte uit Agerola, pesto alla siciliana, oude tomaat en verse rucola: het meest ingewikkelde zal zijn om te kiezen.

43 Rue des Petits Carreaux, 75002 Parijs

 

Cali Sisters

Bij Cali Sisters wordt street food opnieuw uitgevonden op een gezonde en eigentijdse manier. Voor een koffie to go of een snelle lunch met een Californische vibe: de plek veredelt fast food zonder het gastronomische gedeelte te vergeten. Je smaakpapillen zullen verrukt zijn over de DIY vistaco's met aioli en jalapeño, de octopus en nectarine salade met citroen-chili dressing, de vegan avocado toast met boerenkoolchips en de sesam gekarameliseerde sticky ribs. Als je zin hebt, kun je kiezen voor het choco chip cookie en koffie duo als afsluiter. Om ter plaatse van te genieten, tussen een reusachtige palmboom en een XXL glazen dak - in een bohémien zigeunerdecor zoals in Venetië -, of als afhaalmaaltijd voor de meer casual dagen.

17 Rue Notre Dame des Victoires, 75002 Parijs

 

OBA Bao - DĒVOR

Liefhebbers van baos - beroemde kleine broodjes die populair zijn in de Chinese keuken - kunnen terecht bij OBA Bao. De gestoomde gevulde broodjes zijn in een nieuw jasje gestoken door DĒVOR en zijn hier rijkelijk gevuld naar culinaire voorkeur. Liever OBAsique met gemarineerd pulled pork, gekruide crudités en verse kruiden; OBArbak met zijn rundvlees, koolsla en korianderbasis; OBAssecour voor een twist aan Japanse krokante kip; of OBAvocat voor een vegetarische optie. De snacks zijn de perfecte optie om jezelf te verzadigen terwijl je wacht op het einde van je marathondag.

Bezorgd via Uber Eats/Deliveroo of direct af te halen uit de DĒVOR keukens in Parijs.

 

Sürpriz

Wie naar Sürpriz gaat, ontsnapt onmiddellijk aan de standaardcodes van de Fashion Week en laat zich verleiden tot een döner kebab in Berlijnse stijl. Vergeet het diëten en het model van de taille tijdens de lunch: het enige dat telt is de opwinding van de zintuigen! In zelfgebakken pide-brood worden gemarineerde kip, gegrilde groenten of halloumi gewikkeld in een mengsel van rauwe groenten en (veel) feta. Je kunt yoghurt, warme of knoflooksaus naar keuze toevoegen, extra's voor de grotere trek, of zelfs een bordje zelfgemaakte frieten - gegarandeerd ultraknapperig dankzij het dubbele gaarbad. Een verrukking om je vingers bij af te likken.

110 Rue Oberkampf, 75011 Parijs

 

Voor het diner

Als de rush van de dag voorbij is, is het tijd om jezelf te trakteren op een kwaliteitsdiner. Van voorgerechten tot desserts, je zult verleid worden door adressen met smakelijke gerechten.

Anne

Anne, het sterrenrestaurant van het Pavillon de la Reine, is ideaal gelegen aan de Place des Vosges en biedt een menu dat is toegespitst op Franse klassiekers. Met een eigentijdse twist beginnen we met een foie gras gemarineerd met rabarber en een reductie van aardbeiengariguette. Voor een puur luxe gerecht, lieten we onze smaakpapillen genieten van een in boter geroosterde kreeft, Franse erwten en gerookte paling - alles delicaat besprenkeld met een brandnetelemulsie. Tot slot kunt je je culinaire reis afsluiten met een elegante chocoladesoufflé, overgoten met een gedurfd Chartreuse-ijsje.

28 Place des Vosges, 75003 Parijs

 

Cléo

In het hart van een geraffineerd kader - niemand minder dan het elegante 5-sterrenhotel Le Narcisse Blanc & Spa - sublimeert Cléo de Parijse gastronomie met een vleugje brutaliteit. De klassieke prei is genesteld op een crème van schelpdieren gepareld met kruidenolie, terwijl de octopus is gesublimeerd met komijnolie en een oude bourbon barbecuesaus. De runderribstuk onthult zijn vele facetten, vergezeld van een delicate wortelmousseline met kurkuma. De ervaring wordt afgerond met een dessert dat kan worden gegeten zonder honger - speciale vermelding voor de gedurfde handtekening van de chef-kok Chocolade Bar, te proeven met een lepel, een combinatie van romige gember karamel, chocolademousse doordrenkt met Jamaicaanse chili, pinda's en fleur de sel.

19 Boulevard de la Tour-Maubourg, 75007 Parijs

 

Le Sergent Recruteur

Le Sergent Recruteur, gelegen op een afgelegen plek op het Ile de la Cité, is een van die sterrenrestaurants die de gebruikelijke codes van de gastronomie op hun kop zetten. Van voorgerechten tot mignardises, de smaken zijn verrassend en onthullen zich in een veelheid van ongewone texturen. Soms romig, soms knapperig, soms fluweelzacht, soms snacky, soms pittig, soms suave: de inventieve keuken van de chef volgt geen regels, behalve die van de verrassing. Halfgerookte en parelmoerachtige forel in een korstje en geglazuurde smeltende appeltjes; morieljes en boerenasperges op een krokantje van koningskool en wilde knoflook; geroosterde lamszadel met dille en gember, dadels, aubergine-opera en zwarte rijst, gekruid met een Napolitaantje: de gerechten komen en gaan (ook) en zijn niet gelijksoortig. Om met een zoete noot te eindigen, twijfelen we nog tussen de kersenjubel in een meringue met zijn lichte crème met Geisha thee of de gouden chocolade met gemberinfusie, cacaosorbet, Sudachi-crème, onder een krokante sluier.

41 Rue Saint-Louis en l'Île, 75004 Parijs

 

Giorgio

Ga naar het oosten van Parijs voor een chique en retro italo-disco sfeer bij Giorgio. Hoewel de roze sfeer van de zaak doet denken aan de kitscherige inspiraties van de overdadige Italiaanse restaurants uit de jaren 70 en 80, is het menu meer ontspannen met een gezinsvriendelijk Italiaans aanbod. Van decadente Napolitaanse pizza's tot zonovergoten pasta's, en niet te vergeten de tijdloze tiramisu, Baba limoncello of pistachekool: de hot spot brengt fashionista's samen die de geneugten van comfort food willen combineren met een zekere vraag naar smaak - zonder de vanzelfsprekende behoefte om los te gaan na een van de meest intense Fashion Weeks te vergeten.

21 Rue de Charonne, 75011 Parijs

 

Tags

Recommended posts for you