Zo ziet het Louis Vuitton restaurant in Saint-Tropez eruit met chef Arnaud Donckele
Sinds 1 juli 2023 brengt het Franse luxehuis Louis Vuitton de met drie Michelin-sterren bekroonde chef-kok Arnaud Donckele en patissier Maxime Frédéric samen om het restaurant in het White 1921 Hotel in Saint Tropez over te nemen. Wat kun je verwachten? We verklappen alvast: het Monogram-motief op de zoetste taartjes, regionale ingrediënten en het blauw-witte motief uit de nieuwe 'By The Pool' resortcollectie.
Deze zomer kunnen luxezoekers hun hart ophalen met de opening van het seizoensrestaurant van Louis Vuitton. Het boetiekhotel ligt op het iconische Place des Lices en beschikt over acht kamers met een bar en tuin die zijn ontworpen door de Franse architect en stedenbouwkundige Jean-Michel Wiimotte.
Het restaurant is vanaf 15.00 uur geopend en biedt voortreffelijke hapjes zoals de kenmerkende brioche met oranjebloesem met het Louis Vuitton monogrammotief en een schep sorbet. Maar ook desserts en chocoladerepen en een tropézienne taart met het beroemde Monogram-motief. Tijdens het diner doen Mediterrane invloeden hun intrede. Regionale ingrediënten zoals lisette, sardientjes en gamberoni, maar ook artisjokken, aubergines, hazelnoten en runderharttomaten zijn perfect in innovatieve gerechten verwerken zoals sushi gemaakt met Camargue-rijst, geserveerd naast een ceviche van zeebrasem, zonnevis en andere duurzaam ingekochte vis van lokale ecoboerderijen. Meer van de klassieke gerechten? Denk dan aan een zitone pasta stelen gevuld met truffel.
Chef in kwestie, Arnaud Donckele, heeft dan ook een impossant cv: de jongste chef-kok met drie Michelinsterren heeft verschillende prijzen in de sector gewonnen en heeft met Alain Ducasse gewerkt in het prestigieuze Louis XV restaurant in Monaco. Hij is ook de chef-kok van La Vague d'Or in Cheval Blanc in St-Tropez. Tel daar de ervaring van patissier Maxime Frédéric bij op, en het resultaat is grandioos. De twee heren zijn niet alleen culinaire collega's bij Cheval Blanc Parijs, ze zijn ook vrienden. Naast hun gemeenschappelijke Normandische roots, delen ze al heel lang een kijk op gastronomie die zich richt op smaak, simpliciteit en authenticiteit.
Niet te missen: het decor! Deze is geïnspireerd op de wereld van Louis Vuitton en bevat het blauw-witte motief uit de nieuwe 'By The Pool' resortcollectie. Dit motief is overal te zien, zowel op het servies als op de comfortabele kussens aan de bar in de tuin. Om de natuurlijke uitstraling van Louis Vuitton te benadrukken, wordt er gebruik gemaakt van steen, hout en keramiek. Hier en daar worden Objets Nomades toegevoegd, zoals de lantaarns van Zanellato/Bortotto en de bloemen van Atelier Oï.