Food

Aan deze culinaire kunsten kun je je verwachten bij Cheval Blanc Paris

De LVMH-groep heeft recent het Cheval Blanc Paris geopend en geeft de gastronomische hoofdstad daarmee een culinaire boost.
glass person human wine beverage alcohol drink wine glass

Oprechtheid is een constante op elk menu. Een authenticiteit georkestreerd rond echte talenten - mannen en vrouwen die hart en ziel in hun beroep steken, zoals de chef-kok Arnaud Donckele, de gepassioneerde banketbakker Maxime Frédéric, de zeevruchtenspecialist Enrico Buonocore in Langosteria of de mixoloog Florian Thireau.

 

DIVERSE BESTEMMINGEN

Limbar, de niet te missen ontmoetingsplaats aan de rand van de kade en de Seine; Plénitude, het gastronomische restaurant met een intieme uitstraling; de Franse brasserie Le Tout-Paris, razend eigentijds, op de zevende verdieping, met uitzicht op de skyline van Parijs en gelegen tussen terrassen en een hangende tuin; en het restaurant Langosteria, dat voor de eerste keer de Italiaanse grens overschrijdt om zijn intrek te nemen in Cheval Blanc Paris.

Cheval Blanc Paris_Limbar© Alexandre Tabaste (2).tif
Cheval Blanc Parijs | Limbaal | © Alexandre Tabaste

DAG- EN NACHTELIXIRS

Als een spontane uitnodiging verwelkomt Limbar elke kans om de meest spontane verlangens te bevredigen. Het enige wat je hoeft te doen is de deur open te duwen naar de enorme ruimte waar oogverblindende stadslichten elkaar kruisen met grafisch interieurhoutwerk. De hele dag door is het een geliefde ontmoetingsplaats voor gasten van Cheval Blanc Paris, buren van dichtbij en reizigers van heinde en verre. 's Avonds, in een ingetogen sfeer, is het het gewaardeerde geheim van kenners van cocktails.

Cheval Blanc Paris_Pain © Franck Hamel.jpg
Cheval Blanc Parijs | Pijn | © Franck Hamel

SFEER EN OPENESS

Smaken om van te genieten. En een lust voor het oog: ontbijt, lunch... Voor je ogen bereiden en perfectioneren de teams van Maxime Frédéric wonderen uit de oven, waardoor de Franse bakkerijkunsten tot hun meest verfijnde staat worden verheven. Aan het einde van de middag is het tijd voor de magie van mixoloog Florian Thireau, wiens kenmerkende cocktails altijd voor opschudding zorgen. Achter de bar worden avonturen voor de zintuigen uitgestippeld, waaronder een trip voor de smaakpapillen in drie acts, een slokje voor slokje initiatie rond de gouden gloed die hier in de Lichtstad te vinden is: wit goud, roze goud en geel goud, elk belichaamd door een elixer.

 

FRANSE LEKKERNIJEN

Een hamcroissant, een vol au vent, een kaassoufflétaart, een seizoensbouillon of royale gebakjes om te delen. Bij Limbar verrassen en verrukken bekende creaties opnieuw. Dat is het resultaat van gepassioneerde savoir-faire, met name te zien in de Franse lekkernijen, geherinterpreteerd door elk van de banketbakkers van het team: Parijse vlaai, Nantes, Baskische of Annecy-cakes... Ieder zijn eigen madeleine, zijn regio, zijn inspiratie. Herinneringen om te delen en een ritueel opnieuw uitgevonden, je wil de Franse middaggoter niet missen. En 's avonds zijn er de cocktails: essences van bloemen en kruiden, gezuiverd, gefilterd, doordrenkt, gekookt, verward. Altijd subliem. Fijne Parijse accenten voor het gehemelte, gestimuleerd door de warme stedelijkheid van de plek, tussen een glinsterende bar en de trillingen van de stad, een gezelligheid in constante beweging.

Cheval Blanc Paris_Plénitude © Alexandre Tabaste.jpg
Cheval Blanc Parijs | Plénitude | © Alexandre Tabaste

ZIN EN KWINTESSENTIE

Plénitude, zoals de naam al doet vermoeden. Op de eerste verdieping van Cheval Blanc Paris, een intieme plek: het gastronomische restaurant van chef-kok Arnaud Donckele. Een plek waar sensuele genoegens voortkomen uit nieuwe allianties: volwassenheid en frisheid, traditie en locatie, vertrouwd en ver weg. Plots staat de tijd stil, opgeschort in onvergetelijke momenten.

image.jpg

LANDELIJKE CULTUUR EN CULT VAN SEIZOENS

Aan de bron: bouillon, vinaigrettes, crèmes, veloutés, sappen... Deze landelijke tradities van oppotten, raffinage en rijping brengen essenties en eeuwige aroma's voort, ingeschreven in de geschiedenis. Arnaud Donckele stortte zich met passie in deze voorouderlijke conserveringskunst op zoek naar nieuwe geuren en smaken. Hij verenigt dit erfgoed, volledig opnieuw uitgevonden tijdens zijn verkenningswandelingen, met de meest verse ingrediënten van de dag... en gevoed door zowel inspiratie als ecologische reflectie: hij maakt ze tot dialoog tussen duurzaamheid en heden.

 

SCHATTEN VAN ALCHEMY

Voor elk van zijn “toverdrankjes” heeft Arnaud Donckele een nummer gegeven, zoals zijn Velours n°1 , waarvan het geheim schuilt in een vakkundige samenstelling van bonito buikfilets, garnalenconsommé, Lambrusco-en- Chardonnay-azijn, kastanjehoning en citroen essence, rozemarijninfusie, geroosterde viskopolie en Java-peper. En dan zijn er zijn andere sublieme sauzen: Juice n°2 , Cream n°7 , Vinaigrette n°6 of Bouillon n°9 ... Zoveel extracten van geluk doordrenkt met het moment en het bord van de dag. De ontdekkingen gaan verder met de desserts van Maxime Frédéric, die een andere alliantie bezegelen: die van twee kunstenaars van smaken.

Cheval Blanc Paris_Le Tout-Paris © Alexandre Tabaste (2).jpg
Cheval Blanc Parijs | Le Tout-Parijs | © Alexandre Tabaste

VERLIEFD OP PARIJS

De horizonlijn, de daken van de hoofdstad zover het oog reikt. En de met licht gevulde sfeer van een plek die je begroet als een frisse wind, levendig en helder, op de zevende verdieping. De Tout-Paris - gezinsvriendelijk, warm, kosmopolitisch - is een adres waar de hemel de limiet is en verwelkomt gasten van 's morgens vroeg tot' s avonds laat, van de bar tot de eetkamer, van het panoramische terras tot de uitgestrekte tuin. Intieme borrels, een contemplatief moment, romantische tête-à-têtes, feestelijke ontmoetingen of levendige bijeenkomsten, en, een weekend hoogtepunt "Dimanche à la folie" , een opnieuw uitgevonden zondags samenzijn, resoluut modern in Parijs.

image 2.jpg

EEN BRASSERIE MET OPEN ARMEN

Ontbijt, lunch, iets er tussenin, diner, een laatste borrel voor je naar huis gaat... en zoveel variaties op de brasserie-spirit. Waar de grote klassiekers van de Franse keuken traditie en moderniteit vrolijk vermengen. Op het menu vind je altijd het genot van samenzijn: voorgerechten, hoofdgerechten of desserts om te delen, zeebrasem of gevogelte van de boerderij om te snijden, een ovenschotel in het midden van de zondagse tafel of een persoonlijke ervaring. En natuurlijk proosten op de hemel of de sterren van de brede stenen bar, de bruisende bron van exclusieve cocktails of oude favorieten, uitzonderlijke wijnen en uitstekende elixers.

 

SMAAK EN VERLEIDINGEN

De gezonde goedheid van een zelfgemaakte yoghurt bij het ontbijt. De verleidelijke aantrekkingskracht van een baba au rhum. De lichtheid van een bulgur en krabsalade. De onmiddellijke en instinctieve keuze van een eersteklas stuk vlees, rechtstreeks van de slager, vergezeld van frietjes "Pont-Neuf". De Gratinée des Halles of de Paris-Brest, geproefd met een behendige vork: een rush naar zoet genot. Gerechten voor elk moment en voor alle stemmingen. Niet helemaal anders, noch helemaal vertrouwd, allemaal met dat tikkeltje extra. En bovendien: een op maat gemaakte touch. Een keur aan kookmethodes - plancha, gegrild, gestoomd - verrassende smaakmakers, een breed scala aan bijgerechten, een wijnkaart voor amateurs en fijnproevers. Met andere woorden, hier word je elke keer verrast.

 

ITALIË IN DE ZEVENDE HEMEL

De buurman over de grens, Italië, heeft een gedeelde visie op authenticiteit en op bijzondere producten. Cheval Blanc Paris en het iconische Milanese restaurant Langosteria hebben hun krachten gebundeld om het beste van Italië te bieden: hier, op de zevende verdieping, met een panoramisch uitzicht over de daken van de hoofdstad, opent Enrico Buonocore zijn eerste adres buiten de Italiaanse grenzen. De man die Langosteria bijna vijftien jaar geleden oprichtte, is deze uitdaging met enthousiasme aangegaan, zoals Frankrijk hem sinds zijn begin heeft geïnspireerd.

Cheval Blanc Paris_Langosteria_King Crab 2007 Edition spéciale.jpg
Cheval Blanc Parijs | Langosterië | King Crab 2007 Editie spéciale

ZOUT UIT DE ZEE...

Een visioen en een voorliefde: Langosteria is een ode aan vis en zeevruchten in al hun vormen, geïnspireerd op het zuiden en zijn seizoensmarkten. Verfijnde combinaties van koud en warm; van pasta en schaaldieren; van de aroma's van het Italiaanse platteland en van verre oceanen. Steek hier in Parijs de Italiaanse grens over, met de zilte smaak van de zee, vers en altijd in het seizoen binnen handbereik.

 

...EN WIJN VAN HET LAND

Carpaccio van rode tonijn, gerookte aubergine, gekonfijte tomaat met basilicum; linguine met blauwe kreeft uit Bretagne of King Crab speciale editie 2007... Opnieuw uitgevonden klassiekers of nieuwe klassiekers... Allemaal vergezeld van een spectaculaire selectie van bijna 900 wijnen, zowel Italiaanse als Franse, met een focus zowel op grote namen als op kleine producenten.

Cheval Blanc Paris_Le Tout-Paris © Alexandre Tabaste (4).jpg
Cheval Blanc Parijs | Le Tout-Parijs | © Alexandre Tabaste

Cheval Blanc Paris: de nieuwe bestemming voor het beste culinaire aanbod van de stad. Van moment tot moment wordt de smaak voor uitmuntendheid alleen geëvenaard door die voor verbinding. Aandacht voor detail en spontaniteit, seizoenen en emoties, wortels en verkenning. Savoir-faire en verfijning...

Recommended posts for you