Zomers recept: gekonfijte tarte tatin van eend, tomaat en stracciatella
Ingrediënten:
- 2 boutjes van gekonfijte eend (bijvoorbeeld Maison LAFITTE uit de Landes)
- 1 zanddeeg
- 500g kerstomaatjes
- 3 el. suiker
- 2 eetlepels balsamico azijn
- 150g tot 250g stracciatella of een bol mozzarella
- Een paar blaadjes basilicum
- Zout en peper
Bereidingswijze:
Maak een korstdeeg of gebruik een kant-en-klaar deeg. Halveer de kerstomaatjes en snijd de gekonfijte eend in kleine stukjes.
Smelt de suiker en balsamico azijn om de karamel te maken.
Smeer de karamel op de bodem van een taartvorm. Schik de tomaten en de gekonfijte eend op de karamel. Breng op smaak met zout en peper.
Dek af met zanddeeg en bak op 180°C gedurende 20 minuten.
Als de taart gaar is, draai je hem om op een bord, leg je de stracciatella in het midden en bestrooi je hem met een paar fijngehakte basilicumblaadjes.