Het nieuwe restaurant Cella in Antwerpen: moderne gerechten in een elegante setting
Het nieuwe, elegante Cella Restaurant & Bar langs het Kattendijkdok lijkt nu al een van dé places to be van Antwerpen te zijn.
Als de ene deur dichtgaat, gaat er een andere deur open. Dat namen de uitbaters van het iconische Het Pomphuis letterlijk. Want toen ze voor minstens vijf jaar de deuren toe deden wegens de Oosterweelwerken naast het pand, vonden ze de ruimte om op 4 maart 2024 een nieuw restaurant te openen: Cella Restaurant & Bar. Het hele team, inclusief chef Christophe De Koninckx, verhuisde mee tien minuten verderop langs het Kattendijkdok, naar een prachtig gerenoveerde loods.
Architectenbureau Grain Design Office uit Knokke-Heist ontwierp en bouwde begin dit jaar het volledig nieuw en strakke restaurant met uitzicht op de open keuken en op de ondergaande zon achter de dokken en de skyline van Antwerpen. Zwarte, bruine en beige tinten domineren en aan elk detail is gedacht. Wat bij ons vooral in de smaak viel? Voordat je het restaurant betreedt, passeer je eerst langs de bar en lounge van Cella. Hier kun je dus eerst genieten van een aperitief, met bijvoorbeeld Moët & Chandon's Grand Vintage 2015 dat per glas wordt geschonken, een perfect bereide cocktail of een glas zorgvuldig geselecteerde wijn uit hun transparante inloop wijnkast. Steeds met uitzicht over de dokken en de stad Antwerpen, terwijl op meerdere avonden per week hun MoodJay de soundtrack van de avond verzorgt met de Sounds of Cella.
Maar natuurlijk komen we hier ook voor de keuken. Chef Christophe De Koninckx verrast ons met klassieke gerechten met een moderne benadering. Denk aan kreeft of rundstartaar met kaviaar vooraf, gevolgd door een hoofdgerecht zoals koolvis en miso of Wagyu (A5-BMS12) Kagoshima, en als dessert een onvergetelijke millefeuille. Wat je hier ook van het menu kiest, je zal niet teleurgesteld worden.