Hertog Jan in Botanic: het meest exclusieve Antwerpse restaurant van België?
Bijna vier jaar na de sluiting van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem, keren chef Gert De Mangeleer en gastheer Joachim Boudens terug naar de haute cuisine. Op een steenworp afstand van hun tweede brasserie Bar Bulot opende het duo een gastronomisch restaurant met een naam die mooie herinneringen oproept: Hertog Jan in Botanic. Twee etablissementen, alle gelegen op de spectaculaire site van het Botanisch Heiligdom Antwerpen, een 5-sterrenhotel in het hart van de stad.
OMAKASE
Bijna vier jaar geleden kondigden Gert en Joachim de sluiting aan van hun driesterrenrestaurant Hertog Jan in Zedelgem om andere, meer toegankelijke plaatsen zoals L.E.S.S. te kunnen inrichten. Eetcafé aan 't Zand in Brugge (dat na zes maanden zijn eerste ster krijgt), restaurant Bar Bulot, dat door Gault & Millau werd uitgeroepen tot "Brasserie van het Jaar" en een ster kreeg in de Michelingids, en Babu, de nieuwste aanwinst met chef-kok Jef Poppe, die Gert al vele jaren vergezelt op zijn culinaire reizen.
Maar het duo miste de haute cuisine. Nadat ze de perfecte plek hadden gevonden om hun expertise tot uiting te brengen, openden Gert en Joachim de deuren van hun nieuwe toevluchtsoord voor de fijnste keuken: Hertog Jan at Botanic, waar ze hun gasten twee weken per maand persoonlijk ontvangen. Het concept is eenvoudig: een intiem restaurant met 22 zitplaatsen (niet meer) in de historische setting van de voormalige Elzenveld-site in het hart van de stad. Een intiem en exclusief kader met eigen serres, bijenkorven en kruidentuinen, waar het team van Hertog Jan werkt volgens het Japanse Omakase-principe. Hier geeft de klant zich volledig over aan de kunst van de chef. Een chef die carte blanche heeft om een menu samen te stellen volgens het seizoen, de producten en zijn wensen. Als gast, laat je je leiden met je ogen dicht. Een totale en ongewone ervaring. Een unieke en compromisloze reis.
Hertog Jan at Botanic
Lange Gasthuisstraat 51
2000 Antwerpen