Food

Marineau: het nieuwe premium seafood restaurant in Antwerpen

Op 28 januari 2022 opent het nieuwe seafood restaurant Marineau in het oude Pakhuis aan de Vlaamsekaai in Antwerpen. We hebben de zorgvuldig uitgekozen vis, schaal- en schelpdieren op voorhand getest, die steeds uit de eigen Premium Seafood Shop komen die 200 meter verder ligt in de Museumstraat, en waar je eveneens terecht kunt in de shop en voor een tasting op het terras.
restaurant person cafe cafeteria wood chair furniture plywood sitting food court

In het pand van de voormalige Stadsbrouwerij ’t Pakhuis, ook bekend als brouwerij van ‘Den Bangelijke’, aan de Vlaamse Kaai én op de hoek van de Museumstraat, allebei op ’t Zuid in Antwerpen, openen op 28 januari en 15 februari 2022 zowel een seafood shop als een seafood restaurant. De exquise gerechten zullen bereid worden door head-chef Sean Uytterhaegen (voorheen chef Carcasse, 1 ster Michelin & Northsea Chef) en geflankeerd door Nicola Van Heemsbergen. De keuken is open, waardoor je de culinaire experten aan het werk kunt zien, en er is een heuse chef’s table voorzien, waarbij je tot 8 gasten zelf door de chef ‘in’ de keuken bediend wordt.

Alles is verser dan vers dankzij een ‘korte-keten-aanpak’, geselecteerd op de beste visafslagen (vismijnen) van West-Europa of bij geprivilegieerde en uitgezochte seafood-producenten, wat resulteert in bijzonder hoge kwaliteit aan natuurproducten uit de zee. Marineau heeft bijvoorbeeld een eigen ‘oester-kweekgebied’, te midden van één van de beste oesterfarms van Roem van Yerzeke in de Oosterschelde in Zeeland in Nederland. In beide zaken, zowel in de Premium Seafood Shop als in het Premium Seafood Restaurant, zal de hoogkwalitatieve (Noord)zee vis centraal staan, maar er zullen ook enkele verrassende vleesgerechten zijn. Denk aan gerechten die je thuis niet zo snel op tafel zal zetten: hier vind je geen zalm of tonijn, maar rog en langoustines. Onze favoriet? De 100% Belgische caviaar (Royal Belgian Caviar).

Marineau_WillemHuygebaert_Januari2022_ (15).jpg
Marineau_WillemHuygebaert_24-25JAN22_ (61).jpg
© Willem Huygebaert

De Shrimp Tempura-restaurants van Wim Van der Borght staan bekend voor haar unieke belevenisrestauratie. Maven (het trendy en knappe vleesrestaurant), Umami (een ruime blik op de Oosterse keuken) en Danieli il Divino (de Italiaanse keuken in een prachtig gelegen pand in Park Den Brandt) zijn daar slechts een paar van. Ook voor Marineau zijn er kosten noch moeite gespaard om wederom een uniek verhaal te creëren. Je komt binnen via een kleine doorgang, waar een kunstwerk van Steve Locatelli hangt. Het pakhuis is gezellig ondanks de grootte (>1000m2) en loopt over 3 grote verdiepingen terwijl er eeveneens een volwaardige en operationele micro-brouwerij te bewonderen is op een halve verdieping. De mosselen die 'onder' de trap te zien zijn, zijn overigens met de hand gezet - een leuk feitje om je gezelschap bij te brengen.

Aan de crustacé-bar serveert de maître de beste verse oesters van het moment, voor je neus. Tot slot vind je op de bovenste verdiep de Marineau Vissersbar om te vertoeven voor of na je maaltijd, terwijl een warme drank of de beste aperitiefjes en pousse-cafés worden geserveerd en waar voor grotere groepen of vip-gezelschappen er een grote private dining area is, een heel andere relaxte sfeer dan op het verdiep eronder.

Marineau_WillemHuygebaert_24-25JAN22_ (7).jpg
© Willem Huygebaert
Marineau_WillemHuygebaert_Januari2022_ (22).jpg
© Willem Huygebaert

Marineau Seafood Restaurant 
Vlaamse Kaai 76, 2000 Antwerpen
Alle dagen open (7/7), vanaf 18u
Ook open op zondag middag voor
Een uitgebreide brunch formule vanaf 11u30
Reserveren kan online op
www.marineau.be of 03 246 60 63

Marineau Seafood Shop
Museumstraat 1, 2000 Antwerpen
Enkel maandag gesloten
Tel.: 03 246 60 62

Recommended posts for you