Recept: vegetarische spanakopita van het Grand Café in Athene
Ingrediënten voor 6 personen:
Voor de vulling:
- 600 g spinaziescheuten
- 1/2 bos basilicum
- 1/2 bosje munt
- 1/2 bos peterselie
- 1/2 bos koriander
- 1 bosje dille
- 1 bos lente-uitjes
- 3 eieren
- 200 g feta
Voor de olijfoliemix:
- 1 theekopje goede olijfolie (170 g)
- 1 theekopje heet water (170 g)
- 1 ei
- 1 theelepel zout, versgemalen peper
Voorbereiding:
Voor de garnering:
Hak de kruiden fijn en meng ze met de olijfolie.
Voeg de gehakte lente-uitjes, de eieren en de verkruimelde feta toe.
Voeg een beetje zout (de feta is al zout) en peper toe.
Voor het olijfoliemix:
Voeg bloem toe aan de ingrediënten tot je een mooi glanzend deeg hebt dat niet plakt.
Verdeel je deeg in twee stukken.
Leg de vulling op het deeg en dek af met het andere stuk.
Draai de randen om af te sluiten.
Snijd de bovenkant van het deeg in en bestrijk het met eigeel om bruin te worden.
Plaats in de oven op 180° gedurende ongeveer 30 minuten.
Het is klaar, Kali Orexi!