Recept: de vegetarische millefeuille van Dr. Olivier Courtin-Clarins
Voor Dr Olivier Courtin-Clarins is eenvoud, smaak, variatie, seizoensgebondenheid en creativiteit essentieel in voeding om onze huid en teint te doen stralen. Ontdek deze heerlijke vegetarische millefeuille, rijk aan lycopeen, een natuurlijk ingrediënt.
Voor 4 personen: bereidingstijd: 30 minuten - kooktijd: 40 minuten
Ingredienten:
- 4 vellen filodeeg
- 2 aubergines
- 4 courgettes
- 6 tomaten
- 1 bosje basilicum
- 2 teentjes knoflook
- Verse tijm
- 2 eetlepels. eetlepel olijfolie
- Zout peper
Bereiding:
Spoel de aubergine, courgette en tomaten af en snijd ze in plakjes. Leg de groenten gekruid met zout, peper, tijm en knoflook in een ovenschotel, bestrijk ze met olijfolie met een kwast of spray en plaats ze in de oven gedurende 30 minuten.
Maak het bladerdeeg klaar door de vellen filodeeg over elkaar te leggen nadat je ze met een kwast hebt ingevet met olijfolie. Snijd vervolgens rechthoeken deeg uit. Bak enkele minuten in de oven op bakpapier. Laat ze daarna afkoelen. Maak dan de ovenschotel door laagjes te maken door filodeeg vellen af te wisselen met groenten. Verwarm voor het serveren een beetje in de oven op thermostaat 7.