Recept: fleur de sel zandkoekjes met chocolade van Pierre Hermé
Voor 12 zandkoekjes
Bereiding en kooktijd: 30 min
Rusttijd: 1 uur
INGREDIËNTEN
175 g bloem
150 g pure chocolade Guanaja 70% cacao (Valrhona)
30 g cacaopoeder
120 lichtbruine suiker
50 g basterdsuiker
5 g eetbare bakpoeder
5 g natuurlijk vloeibaar vanille-extract
150 g boter
3 g zeezout
BEREIDINGSWIJZE
Snijd de chocolade in kleine stukjes. Meng en zeef de bloem, cacaopoeder en bakpoeder.
Smelt de boter en roer de suiker, het zout en de vloeibare vanille erdoor. Voeg vervolgens het bloem-cacao-bakpoeder-mengsel en de grof gehakte chocolade toe. Meng zo min mogelijk, zoals zandkoekdeeg.
Vorm het deeg in rolletjes van ongeveer 4 cm doorsnede en dek af met huishoudfolie. Zet ze minimaal 1 uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 170 ° C.
Haal de rolletjes uit de koelkast, verwijder de vershoudfolie en snijd 1 cm brede plakjes. Leg je zandkoekjes op een bakplaat bedekt met siliconenpapier (of vetvrij). Bak ze 11 tot 12 minuten. De baktijd is erg belangrijk, de zandkoekjes mogen niet te gaar zijn.
Fleur de sel maakt het effect van de zoute smaak iets zachter, indien je fijn keukenzout gebruikt, moet je de hoeveelheid beperken tot 2 g. Je kunt het deeg een aantal dagen op voorhand maken en in de koelkast of vriezer bewaren, en de zandkoekjes naar behoefte in plakjes snijden en bakken. Eenmaal gebakken, kun je de koekjes een paar dagen bewaren in een luchtdichte doos, uit de buurt van vocht.
Recept uit het boek "Thuis" van Victoire Loup, die u kunt bestellen hier .