Food

Recept: de befaamde pindakoekjes van het Four Seasons Georges V hotel in Parijs

Een fenomeen die alleen maar aan populariteit gewonnen heeft de laatste jaren. Het befaamde koekje dat standaard deel uitmaakt van het meest luxueuze theekransje in Parijs. Nog even wachten om het zelf te testen in het Four Seasons Georges V hotel in Parijs? Probeer dan deze versie, ondertekend door Michaël Bartocetti.
cookie biscuit food dessert sweets confectionery

VOORBEREIDING 45 MINUTEN

BAKTIJD 30 MINUTEN

RUST 30 MINUTEN


(voor 50 koekjes)
PRALINE VAN HAZELNOOT

180 g rauwe hele hazelnoten
120 g basterdsuiker
1 snufje fijn zout

Rooster de hazelnoten 12 minuten op 160 ° C (draai de bakplaat halverwege om). Als je er eentje in twee snijdt, moet deze goudbruin zijn tot op de kern.

Karameliseer de suiker droog (voeg in meerdere keren toe, laat het tussen elke stap smelten).
Voeg het zout toe, meng goed als de hazelnoten en de suiker afgekoeld zijn. We willen een pralineverkrijgen die niet helemaal glad is.

 

KOEKJESDEEG

180 g pinda's
300 g boter
120 g muscovadosuiker
225 g rapadura-suiker (of andere zeer smaakvolle ongeraffineerde suiker)
6 g fijn zout
105 g hele eieren
435 g T55-bloem
3 g zuiveringszout
375 g bittere donkere chocolade 

Rooster de pinda's 12 minuten op 160 ° C en draai de bakplaat halverwege om.

Mix de boter zacht en voeg dan de suikers en het zout toe.
Voeg geleidelijk aan de eieren toe. Voeg de bloem en bakpoeder toe als het mengsel homogeen is. Meng traag de chocolade (of de grof gehakte chocolade) erdoor en voeg de gehakte pinda's toe.

Vorm ongeveer balletjes van 35g, doe ze in de oven op 200 ° C, of 190 ° C en bak gedurende 4 minuten, draai ze om op de bakplaat, en bak nog 3 minuten.

Leg 3 stukjes praline op de koekjes.

Tags

Recommended posts for you