Gin-tonic beu? Probeer dan eens deze 3 recepten voor zomercocktails
In plaats van terug een gin-tonic te bestellen of maken, opteren we eens voor deze drie smakelijke zomercocktails, gecreëerd door gerenommeerde bartenders uit het Noorden.
Drie van de beste bartenders van Nederland hebben drie heerlijke zomerdrankjes gecreëerd. De inspiratie voor deze cocktails, vonden ze in de Griekse hoofdstad Athene, ook wel dé nieuwe cocktailbestemming genoemd. Gelukkig hoef jij niet helemaal richting de Akropolis te reizen en kan je deze cocktails met Griekse touch gewoon lekker thuis maken.
Dionysos' Disposition
- 40ml Fords Gin
- 10ml citroensap
- 10ml limoensap
- 10ml suikersiroop
- 2 plakjes komkommer
- 2 scheutjes sinaasappelbitters
- Karanika Cuvée Spéciale 2020 of een andere bruisende wijn
Garnering:
- Plakje komkommer
- Takje rozemarijn
Bereiding:
Vul een hoog (highball) glas met ijsblokjes. Vul een cocktailshaker met ijsblokjes. Schenk alle ingrediënten, behalve de bruisende wijn, in de shaker. Shake alles kort door. Schenk de cocktail door een zeefje uit in het glas. Top het drankje af met de Karanika Cuvée Spéciale 2020 of een andere bruisende wijn totdat het glas mooi vol zit. Garneer met twee plakjes komkommer en een takje rozemarijn.
door Osvalds Rinkis van The Tailor
Ingrediënten:
25 ml Jack Daniel’s Bonded
25 ml Strega of een ander zoet kruidenlikeur
25 ml Aperol
35 ml limoensap
Een paar druppels zout water
Garnering
- limoenschil
Bereiding:
Vul een klein coupeglas met ijsblokjes om hem wat te koelen. Vul een shaker met ijsblokjes. Shake alle ingrediënten in de shaker. Gooi het ijs uit het glas. Schenk de cocktail door een klein zeefje uit in het glas. Garneer met een stukje limoenschil op de rand.
Ingrediënten:
- 40ml Woodford Reserve Bourbon
- 20ml citroensap
- 15ml zelfgemaakt ‘Juicebomb’-siroop*
- 2 scheutjes Angostura bitters
- 60ml (droge) appelcider
Garnering
- Bijenpollen
Bereiding:
Vul een hoog glas met ijsblokjes. Vul een shaker met ijsblokjes. Schenk alle ingrediënten, behalve de appelcider, in de shaker. Shake de cocktail kort. Schenk ‘m door een zeefje uit in het glas. Top het drankje af met de appelcider tot het glas mooi vol zit. Garneer door wat bijenpollen over de cocktail te strooien.
Siroop
- 100ml kokoswater
- 250ml bloemenhoning
- 10ml oranjebloesemwater
- 2,5gr zeezout
Combineer alle ingrediënten in een steelpannetje op een laag vuur. Roer totdat alles mooi gemengd is. Laat de siroop afkoelen voordat je hem in een cocktail gebruikt.