Citroencake zonder boter: zo maak je een 'ultra light' vieruurtje
De lockdown houden we nog even vol, mits voldoende afleiding thuis. Naast online workouts zet de Brusselse fitness L'Usine ook in op voedingsadvies en voorziet zijn community van gezonde recepten. Wat er op het menu staat deze week? De lichte variant van een heerlijke cake: citroencake zonder boter. Hier ontdek je hoe!
Ingrediënten:
4 eieren
80 g suiker
5 cl melk
125 g bloem
1 zakje bakpoeder
Het sap en de schil van een of twee gewassen citroenen
Recept:
- Scheid de eiwitten van de dooiers.
- Klop de dooiers in een kom met de suiker en citroen tot het mengsel wit wordt.
- Voeg de melk, de bloem en het bakpoeder toe.
- Klop de eiwitten met een snufje zout op en roer ze voorzichtig onder het mengsel.
- Spreid het deeg in een taartvorm die vooraf beboterd en met bloem bestrooid is.
- Ongeveer 20 minuten bakken in de voorverwarmde oven (180°) op heteluchtstand.
- Laat de taart afkoelen en bestrooi hem met poedersuiker.