AKAI: het nieuwe Aziatisch fusion restaurant in Brussel op de 30e verdieping
Brussel heeft er een nieuwe, bijzondere culinaire bestemming bij: AKAI, gelegen op de 30e verdieping van het Cardo Hotel aan het Rogierplein. Denk aan een panoramisch uitzicht, verfijnde fusion gerechten en een sfeervolle setting tussen ontspanning en uitgaan in.
Chef Tibor Repa
Bij AKAI draait alles om smaakexplosies en verrassende combinaties. Chef Tibor Repa, bekend van Zuma in Londen, creëerde een menu dat de culinaire werelden van Azië en de Middellandse Zee samenbrengt. Je vindt er gerechten als bun & bao en nori-taco's om de eetlust op te wekken, gevolgd door sirloin met truffelmiso en gebraden eend die smaakvol zijn bereid. Visliefhebbers kunnen genieten van gemarineerde black cod in miso of coquilles met een groene curry twist. Voor de zoetekauwen heeft AKAI desserts zoals yuzu cheesecake en tiramisu met matcha.
Premium sushibar
Een ander hoogtepunt van AKAI is de toegewijde sushibar, waar chefs ter plekke verfijnde sushi bereiden. Een echte show. Premium nigiri zoals O-toro en Chu-toro, creatieve maki rolls zoals de California snow crab en de signature Truffled beef roll zorgen voor een onvergetelijke smaakervaring.
Een setting voor elke gelegenheid
Het interieur van AKAI is ontworpen voor verschillende ervaringen. Je kan er naartoe voor een ontspannen drankje, een formeel diner of om te ontspannen in de lounge. Van donderdag tot zaterdag draait er tevens een dj fijne deep house, rnb en hiphop voor wat meer energie. De warme kleuren zoals bordeaux en mosterdgeel, de fluwelen fauteuils, en de marmerelementen zorgen voor een luxueuze maar toegankelijke sfeer. En hadden we al verteld dat er een spiegelplafond is dat 's avonds verlicht wordt?
AKAI
Avenue du Boulevard 14, Brussel, België 1210
30e verdieping van het Cardo Brussels
Elke dag geopend, het heel jaar door, middag en avond
142 zitplaatsen