Beauty

Ontdek de onverwachte schoonheidsvoordelen van ui

Fris ruikt het niet, maar wist je dat ui samen met knoflook deel uitmaakt van een lijst functionele voedingsmiddelen die verschillende ziekten kunnen voorkomen? Wij geven je wat meer uitleg over deze enorme voordelen.

food produce onion plant vegetable shallot

Dat de geur en smaak van uien bijdragen aan het nog aantrekkelijker maken van talloze gerechten is al bekend. Maar ui biedt nog meer voordelen, omdat het een bron is van belangrijke voedingsstoffen voor het menselijk lichaam.

Ui maakt samen met knoflook deel uit van een lijst functionele voedingsmiddelen, die hartaandoeningen, diabetes en kanker voorkomen. Ui verbetert het immuunsysteem en beschermt het hele lichaam.

De drie soorten ui die populair zijn in culinair gebruik - paars, geel en wit - bieden vergelijkbare voordelen vanwege de hoge concentratie quercetine. Dit is een antioxidant die ontstekingen voorkomt en het slechte cholesterolgehalte in het bloed onder controle houdt. Dit helpt bij het bestrijden van een hoge bloeddruk en het behoud van een gezond hart.

food produce box
Foto: Pexels
food produce onion plant vegetable shallot
Foto: Pexels

Het dagelijks consumeren van uien draagt ook bij aan een verhoogde botdichtheid, waardoor het risico op breuken afneemt. Bovendien, omdat het prebiotische stoffen bevat, verhoogt ui de goede bacteriën in de darmen. Hierdoor verbetert de darmflora en vermindert het de kans op infecties.

Ui is een van de belangrijkste bondgenoten van het immuunsysteem en is rijk aan vitamine C.  Rode ui verschilt van andere soorten omdat het rijk is aan anthocyanen, een antioxidant die hartproblemen helpt voorkomen en verantwoordelijk is voor een zoetere smaak.

Gezien al deze voordelen is het duidelijk hoe belangrijk het is om deze groente in het dieet op te nemen!

food produce plate onion plant vegetable
Foto: Pexels
knife sliced weapon flower plant rose food produce onion vegetable
Foto: Pexels

Recommended posts for you