Een perfect reisidee voor een lang weekend: het Grand Hotel Fasano aan het Gardameer
Het Grand Hotel Fasano, een 5* hotel, vind je aan de oevers van het Gardameer omgeven door groen. Op deze luxueuze plek kun je ontspannen in een wellness met spa-behandelingen en verschillende restaurants om de smaakpapillen te verwennen.
Het perfecte reisidee voor een lang weekend is het Grand Hotel Fasano aan het Gardameer. Het hotel belichaamt tijdloze elegantie en verfijnde luxe. De imposante villa, sinds 1989 nationaal erfgoed van het Ministerie van Cultuur, was het zomerverblijf van vele families van de hoge adel van Oostenrijk (die naar Italië kwamen voor de jacht op fasan, wat fazant betekent in het dialect) en Duitsland, en een ontmoetingsplaats voor vele literaire en artistieke figuren (waaronder de schilder Gustav Klimt). Ook schrijver Gabriele D'Annunzio werd er verliefd op. Hij was vooral weg van de Vittoriale degli Italiani, dat op een steenworp afstand ligt.
Als je je fysieke en mentale evenwicht wilt hervinden, is dit de juiste plek: een fitnessruimte, een spa, een tuin om in te wandelen, een meer om je in onder te dompelen (als het weer het toelaat), restaurants om zelfs de meest veeleisende fijnproevers tevreden te stellen en een Ramas cocktailbar, samengesteld door mixoloog Rama Radzepi.
Elegantie en decor
Het Grand Hotel Fasano heeft een lange geschiedenis van gastvrijheid van wereldklasse. De kamers en suites zijn ingericht met een slimme mix van lichte en donkere kleuren, mooi meubilair en schoonheidsproducten van Acqua di Parma. De kamers en suites bieden een spectaculair uitzicht op het meer of de omliggende weelderige tuinen. Elk detail is zorgvuldig ontworpen om maximaal comfort en stijl te bieden. Gasten kunnen ontspannen in de privacy van hun eigen ruimte of genieten van de vele voorzieningen zoals het buitenzwembad, de fitnessruimte en het wellnesscentrum.
Culinaire ervaringen
De restaurants in het Grand Hotel Fasano staan bekend om hun gastronomische uitmuntendheid. Het restaurant Il Fagiano, dat in november 2023 werd bekroond met een Michelinster, biedt verfijnde Italiaanse en internationale gerechten, bereid met lokale ingrediënten van topkwaliteit. Gasten kunnen genieten van de authentieke smaken van de regio in een sfeer van weleer, gezien de antieke inrichting van de kamers tussen rustiek en elegant. De keuken van Il Pescatore daarentegen is verfijnd maar mediterraan, waar de keuken de smaken van het zuiden terugbrengt en zich richt op visgerechten, terwijl gasten in de Magnolia kunnen genieten van eenvoudige, huisgemaakte gerechten met het beste van traditionele Italiaanse recepten.
Het 5* Lusso Grand Hotel Fasano & Villa Principe in Gardone Riviera (BS) is het eerste en enige hotel met twee restaurants die erkend zijn als Table Remarquable binnen de gemeenschap Les Collectionneurs (voorgezeten door chef Alain Ducasse), een onderscheiding die is ingesteld om etablissementen aan te duiden die zich onderscheiden door hun aandacht voor het gebied, lokale producten en gekwalificeerde producenten en kwekers.
"Sinds vorig jaar hebben we besloten om het roer om te gooien en het management van de drie hotelrestaurants toe te vertrouwen aan twee verschillende chef-koks", aldus de familie Mayr, eigenaars van het hotel. "Op deze manier konden we hen meer aandacht laten besteden aan de definitie van de drie voorstellen en aan de studie van de respectieve menu's, om onze gasten de hele dag door een ervaring op hoog niveau te garanderen. Een keuze die ons in minder dan een jaar heeft terugbetaald met veel voldoeningen. Dit is zonder twijfel de grootste, omdat het de uniciteit van het gastronomische voorstel van het hotel onderstreept, die we in de toekomst willen behouden".
Ontspanning en wellness
Voor degenen die op zoek zijn naar de ultieme ontspanning biedt het Grand Hotel Fasano een luxe wellnesscentrum waar gasten kunnen verjongen met massages en exclusieve behandelingen van Aveda, terwijl ze ook de gelegenheid hebben om producten van het merk Aqva te proberen die speciaal zijn gemaakt voor de Spa met dezelfde naam. Gasten kunnen ook profiteren van de buitenactiviteiten die worden aangeboden door de bevoorrechte locatie van het hotel aan het meer, zoals boottochten en schilderachtige wandelingen.
De combinatie van eersteklas service, verfijnde gastronomie en een verzorgde omgeving maakt dit hotel een perfecte keuze voor wie op zoek is naar het beste in luxe en comfort. Ideaal voor koppels maar ook voor gezinnen.
Laten we eens kijken wat het Grand Hotel Fasano zo'n populaire bestemming maakt voor reizigers die op zoek zijn naar comfort en stijl.
Het cocktailmenu van de RAMAS-bar wordt samengesteld door Rama Redzepi, een barman uit Pristina met een encyclopedische kennis van gins (ze hebben 30 soorten) en in staat zijn gasten te vermaken met nieuwsgierige anekdotes over de gins van zijn eigen productie en de cocktails die zijn uitgevonden bij hoc voor de bar. Een van de seizoenscocktails gemaakt door Rama is de Milano-Turijn, een mix tussen vermout en campari, om twee onmisbare ingrediënten van de beroemdste cocktails van de respectievelijke regionale hoofdsteden te combineren.
De keuken wordt samengesteld door chef-kok Maurizio Bufi , onder wiens leiding het restaurant in november 2023 de Michelin-ster won , toen het hotel gesloten was voor het seizoen en alles richt op een mix van tradities uit het meer, de regionale Apulische keuken die deel uitmaakt van de keuken van de chef-kok. roots en internationale keuken. Tot de cultgerechten behoren de Risotto, citroen, burrata en zoethout , met Garda-citroen en Apulische burrata, en de Cartellata met snoek, gerookte aardappel, kappertjes en olijven , een hartige herinterpretatie van het bekende Apulische dessert, echter opnieuw bekeken in verse pasta.
Een van de meest interessante gerechten is ongetwijfeld de veredeling van de witvis, die wordt beschouwd als een "arme" vis uit het meer, versterkt door een bedje van smakelijke courgettes. De ervaring wordt compleet gemaakt door een selectie wijnen uit alle regio's van Italië, met interessante bijzonderheden: de wijnhuizen in de Valle d'Aosta. De desserts, allemaal strikt huisgemaakt, hebben gedurfde combinaties zoals zwarte knoflookijs. De service wordt toevertrouwd aan Nicola Filippello , een ervaren maître, groot kenner van de wijnwereld en perfecte ceremoniemeester.
De chef-kok van restaurant Il Pescatore is Pasquale Tozzi , die tijdens de lunch ook zorgt voor het voorstel van het uitstekende restaurant Magnolia (waar u meer traditionele gerechten kunt vinden, ook opnieuw geïnterpreteerd met fantasie). Met de degustatiemenu's, die gecombineerd kunnen worden met de door de sommelier bestudeerde wijnroutes, zijn er ook à-la-cartegerechten ontworpen in een mediterrane toets, zowel zee als land. Pasquale Tozzi, geboren in 1990, komt oorspronkelijk uit Battipaglia en heeft ervaring in prestigieuze keukens. Als chef-kok hield hij toezicht op de opening van het Berghotel Ladinia. Let op de goedheid van het zuurdesembrood dat voortkomt uit zijn passie voor gezuurde producten en zijn vaardigheden als voormalig banketbakker, evenals de boter afkomstig van een biologische boerderij op een steenworp afstand van het hotel en de Garda-olie in samenwerking met een lokaal bedrijf. Alle door de chef-kok gekozen en geselecteerde producten zijn te koop voor hotelgasten.