3 nieuwe, Italiaanse restaurants in skigebied Val-d’Isère
Niets beter dan een stevige lunch tussen twee skisessies door of een lekker diner na een lange dag op de piste. Wanneer je moe, maar voldaan en met bevroren tenen van de skipiste komt, schuiven we die het liefst onder de tafel van een van deze drie nieuwe Italiaanse eetgelegenheden in Val-d’Isère.
1. LouLou
In hotel Airelles heeft chef Benoit Dargère restaurant LouLou. Het menu is volledig in contrast met de koude wintertemperaturen en het sneeuwlandschap buiten. Dargère brengt de zon naar binnen met zijn mediterrane gerechten. Voor zijn recepten laat hij zich inspireren door de seizoensproducten van het moment. Probeer ondanks de heerlijke gerechten zoals truffelpizza en pistacchio linguine toch nog een plekje over te houden: het dessert bij LouLou is namelijk onvergetelijk. Ze hebben een uitgebreid buffet vol delicatessen zoals panettone (Iuxebrood met vruchten) in sabayon, chocolade soezen of Italiaans pistache- of Piëmontees hazelnoten -ijs.
LouLou is elke middag open van 12.00u tot 15.30u en elke avond van 19.00u tot 22.30u.
2. Cucùcina
Dit restaurant brengt een ode aan Leonardo Da Vinci met zijn surrealistisch interieur. Alleen al voor het indrukwekkende hoge plafond en de prachtige decoratie zou je het restaurant bezoeken. Daarentegen doet het menu niet onder aan het interieur. Franse en Italiaanse streekproducten gaan perfect hand in hand in de heerlijke gerechten. Cucùcina heeft ook een prachtig uitzicht door de hoge ligging. Het is gelegen aan de top van de kabelbaan La Daille – Etablissement Folie Douce.
Je kan bij Cucùcina elke middag komen eten van 12.00u tot 17.00u.
3. Gigi
We schreven er al eerder over, maar dit restaurant in Hotel Le Refuge de Solaise is meer dan zomaar elk ander Italiaans restaurant. Je eet eigenlijk in de woning van de Italiaanse uitbater. Dit maakt dat het wel de klassevolle looks, maar niet de kille sfeer van een echt restaurant heeft. De houten balken geven het geheel een authentieke look en het indrukwekkende sneeuwlandschap kan je bewonderen door de grote ramen of vanop het terras. Hier kan je genieten van de klassieke Italiaanse gastronomie en voor de kaasliefhebbers is er ook een gratinati met kaas uit de Alpen. Gigi straalt een en al charme en extravagantie uit. Hier hoef je niet bescheiden te zijn, hier ervaar je het culinaire leven ‘Alla grande’.
Het restaurant is elke middag open van 12.00u tot 15.00u en elke woensdag en vrijdag avond van 19.00u tot 23.00u.