Shosh: de beste intieme wijnbar voor een avond in Parijs
In het hart van Parijs vind je Shosh, een levendige nieuwe plek gewijd aan de Israëlische keuken.
Overdag fungeert Shosh als een uitzonderlijke delicatessen-traiteur, die producten en gerechten aanbiedt die zijn geselecteerd en gekookt door het geweldige team dat al aan het werk is bij Shabour en Tekès (in afwachting van meer...). 'S Avonds wordt de plaats overgelaten aan Shana, die je met enthousiasme, vrijgevigheid en warmte ontvangt. Een wijnkaart, aandacht voor mediterrane wijngaarden en gerechten die in de loop van de seizoenen zijn uitgevonden zijn meedogenloos onweerstaanbaar. Er is soshimi (ja, zo gespeld) die smeltende tonijn mengt met granaatappel en dukkah-siroop; bieten gekruid met komijn, walnoten en labanecrème; tabouleh met yoghurt, linzen en sinaasappel... De keuken speelt niet de kaart van banale tapas, maar zuivere texturen, levendige smaken en briljante intuïties, steeds met respect.
Gedreven door een authentieke gastronomische ambitie, spaart dit adres niet op de geweldige koks en voortreffelijke service in een warme omgeving en een sentimentele cocon.
4 Rue Saint-Sauveur, 75002 Parijs. dinsdag t/m zaterdag vanaf 19:00 uur, laatste bestelling in de keuken is mogelijk tot 23:00 uur. Geen reservaties.