6 restaurants in Brussel die je onderdompelen in een andere cultuur
Een Peruaanse tafel, een zomerse oesterbar of een culinaire vlucht naar Marokko... Dit zijn de 6 restaurants om dit voorjaar te (her)ontdekken in Brussel.
Nomade, laat je onderdompelen in Marokkaanse delicatesses
In Fort Jaco is Nomade de nieuwe place to be voor de Marokkaanse kwaliteitskeuken, om ter plaatse te genieten of om mee te nemen. De zaak geeft uit op een even kleurrijke als smakelijke cateringhoek. De specialiteiten van het huis zijn bedacht door de jonge eigenaar Mamoun Lebbar in samenwerking met Simon, de voormalige chef van de Warrakech. In een warm kader kunt u genieten van koude voorgerechten: Tektouka (een dip van gegrilde paprika's), Zaalouk (een dip van aubergines) of Gar'a M'asla (een dip van gekonfijte pompoen); warme voorgerechten: Ahdiss (Marokkaanse linzen), Bissara (een puree van spliterwten), of de beroemde Harira (een traditionele soep)... Allemaal om te delen. En niet te vergeten de beroemde briwates met groenten, vlees of kaas. Of de onvermijdelijke en luchtige pastilla, hier voorgesteld met kip. En dan zijn er nog de tajines, met lamsvlees met pruimen, kefta en eieren, chakchouka (vegetarisch, met mediterrane groenten) of kip met gekonfijte citroen. En natuurlijk, om te eindigen, de onvermijdelijke muntthee, geserveerd door de eigenaar volgens de regels van de kunst. Het beste deel? Tijdens de Ramadan biedt Nomade een selectie specialiteiten die speciaal tijdens de heilige maand worden bereid, zodat u nog meer smaken van elders kunt ontdekken.
Waterloosesteenweg 1351, 1180 Ukkel
nomade.brussels
Barbizon, drankjes én oesters
Aan de poorten van Brussel in Overijse gaat Barbizon in lentemodus met haar Oyster Happy Hour. Bekend om zijn maxibar, zet de zaak twee uur lang oesters in de kijker, elke woensdag van 18 tot 20 uur. Concreet kan elk aan de bar besteld drankje vergezeld worden met verse en verfrissende oesters voor slechts 1 euro per stuk. Te nuttigen op het terras om te profiteren van de eerste zonnestralen van het seizoen.
Drève de Willerieken 95, 3090 Overijse
barbizon.be
Cantina Valentina, op weg naar Peru
Verscholen in het pas geopende hotel in hartje Brussel, The Hoxton, is Cantina Valentina het nieuwste Peruaanse hoofdkwartier van de hoofdstad. Vanaf 22 mei gaat het adres richting Lima, van verrukkelijke gerechten tot onweerstaanbare cocktails, en tapas die barsten van smaak. Croquetas, chicharrones, oesters, ceviches, of tartaars vergezeld van een perfect afgemeten pisco sour... De plek biedt een eigentijdse interpretatie van de Peruaanse keuken getekend door chef Adam Rawson, van de kosmopolitische kuststad Lima tot de historische dorpen rond Cusco. Het aftellen is begonnen.
Square Victoria Régina 1, 1210 Brussel
thehoxton.com
Lily's, brunchen zoals in New York
De nieuwe Brusselse feesttempel Lily's brengt het beste van een nachtclub rechtstreeks naar de hoofdstad. De volgende stap? Brunchen met een feestelijke muzikale selectie en geweldig entertainment. De datum is vastgelegd op 23 april, met een all-you-can-eat buffet met een grote verscheidenheid aan smaken, signature cocktails om de hele middag van te nippen en vooral een waanzinnige sfeer. Om dit te garanderen heeft Lily's een live-zangeres geregeld om de lunch naar een hoger niveau te tillen, gevolgd door één van de vaste DJ's. Hoe breng je anders de ongeëvenaarde sfeer van New York en Saint-Tropez naar Brussel?
Avenue Emile De Mot 1, 1000 Brussel
lilys.be
Bagheera, een ode aan Argentinië
Met de komst van een nieuwe chef introduceert Bagheera, gelegen in het Terkamerenbos, nieuwe thema-avonden in de richting van zonnige bestemmingen. De eerste vond plaats op 9 april, met een ode aan Argentinië. Deze avond stond in het teken van de Asado, het Argentijnse barbecueprincipe, onder impuls van de associatie van het etablissement Cuts, een eersteklas Parijse slagerij. De gelegenheid om prachtige stukken Argentijns vlees te ontdekken en te proeven, in een wild decor.
Waterloosesteenweg 782, 1180 Ukkel
bagheerarestaurant.com
Serra, de veganistische optie uit Stockholm
Voor de lente verleidt SERRA BRUSSELS, het restaurant van Hotel Indigo Brussels City, veganisten. Met de komst van exclusief plantaardig vlees zet het restaurant zijn resoluut plantaardige aanpak verder, door samen te werken met Gustav Johansson, chef-kok van het restaurant Chouchou in Stockholm, en ambassadeur van dit uitzonderlijke plantaardige vlees. Zo kan je genieten van veganistisch vlees op topniveau.
Karel Rogierplein 20, 1210 Brussel
serrabrussels.be