Food

7 nieuwe restaurants waar je kunt zien en gezien worden in Brussel

Een afterwork-stijl, geleid door een sterrenchef, of gevestigd op onwaarschijnlijke plaatsen… Dit zijn de 7 meest opvallende nieuwe restaurants in de hoofdstad, waar het vermakelijk is om te zien en gezien te worden.
plant flower flower arrangement table furniture dining table flower bouquet interior design ikebana wood

+table

1 / 8

Zijn gasten onderdompelen in een muzikale, architecturale en culinaire sfeer die uniek is in België, dat is de ambitie van +table dat in 2022 de Brusselse eetcultuur komt doen ontwaken. Onder leiding van het duo Maximulien De Dycker, artistic director en videomaker, en Julien Loriers, die voor JML Catering heeft gewerkt, biedt het concept fijnproevers de mogelijkheid elkaar te ontmoeten op een ongewone kortstondige locatie, rond een eindeloze tafel in banketstijl gepland voor 100 tot 200 personen. Tijdens de +table-avonden, die ongeveer om de twee maanden worden georganiseerd, worden de gasten om 19 uur uitgenodigd voor een eerste cocktail en vertrekken ze tussen middernacht en 3 uur, afhankelijk van hun stemming. Het menu is lokaal geïnspireerd en verandert van editie tot editie. De gasten gaan in groepjes zitten, maar beginnen gezamenlijk te dineren, terwijl de diensten op hetzelfde tijd op hetzelfde tijdstip starten. De avond wordt met een dj-set en signature cocktails afgesloten.

Voor de eerste editie besloten Maximilien en Julien zich te vestigen in een penthouse bovenop de Apple Store in het centrum van Brussel, met een adembenemend uitzicht op de beroemde winkelstraat Toison d’Or. Voor de tweede editie, die plaatsvindt op vrijdag 15 en 22 aprik, neemt +table het Volta-project over. Dit is een oude steenkoolpijn uit 1914 in het hartje van Elsene, waar vroeger elektriciteitv voor de buurt werd geproduceerd. Het Volta-project is nu overgenomen door een groep architecten, Coharchi, om het om te vormen tot woningen, coworking plekken, evenementenruimten, culturele zalen, enzovoort. Maar voor het zover is, heeft +table de plek al verheven tot een must in de hoofdstad, met de medewerking van chef Handrien de Vaucleroy, voorheen de chef bij Otap en voormalig chef bij Le Chalet de la Foret (2 sterren). Niet onnodig te vermelden is dat dit evenement de place to be in Brussel zal zijn.

 

Tweede editie + tafel met 5-ganger menu, €80 per persoon (exclusief drank). Reserveringen open voor 2 tot 40 personen via: www.eventbrite.com

Bambino

1 / 7

Met de terugkeer van de lente zijn de afterwork parties terug in Brussel. Waar moet je zijn? Bambino, de specialist in restaurants in coworkingruimten in Silversquare, heeft zich onlangs gevestigd op een steenworp afstand van BOZAR in het hart van de hoofdstad. Bambino is niet te vergelijken met de soms sombere restaurants van de bedrijfswereld. Je kunt er ontspannen en werken in een informele setting. ’s Ochtends, ’s middags, ’s avonds, voor het ontbijt, tijdens de lunch of na het werk, het etablissement biedt huisgemaakte gerechten dagelijks vers aan. Wat staat er op het menu? Soepen, sandwiches, de legendarische croque-monsieur en hamburgers. En niet te vergeten, een buffet van warme en koude lekkernijen, al dan niet vegetarisch. Of het nu gaat om een kopje koffie, een maaltijd, een vergadering, een zoete pauze of een borrel met collega’s… De setting is vrolijk en de keuken royaal. Het is goed om te leven, te zien en gezien te worden bij Bambino.

Bambino Central
Rue Ravenstein 64
1000 Brussel

bambino-canteen.com/ 

Joli Jam

1 / 5

Na Ma Jolie en Jolie Joli Cocktail Club, die de Chaussée de Charleroi al in vuur en vlam hebben gezet, breidt de Joli-ervaring zich nu uit naar het hard van het meest trendy hotel van de hoofdstad: het Jam Hotel. De plaats Joli Jam, een suggestieve naam die deze omvangrijke associatie symboliseert, werd ontworpen door de meest prominente Belgische architect en ontwerper: Lionel Jadot, wiens naam reeds achter de inrichting van het hotel en zijn beroemde Japanse Atsukan-baden staat. Wat het eten betreft, geeft Joli Jam een ereplaats aan de steeds populairder wordende street food, van de klassieke hamburger tot de zeer trendy lobster roll. Het beste deel? De brunch wordt in het weekend georganiseerd van 11 uur tot 15 uur. Voor de gelegenheid geen bepaalde formule of buffet, maar wel gerechten die symbool staan voor deze hybride maaltijd zoals eggs Benedict, de beroemde avodadotoast of de oesterschotel.

Joli Jam
Chaussée de Charleroi 123
1060 Brussel

jamhotel.be

Ciao

1 / 7
Isabelle Arpin en haar Ciao-team

Isabelle Arpin, die al aan het roer stond van het gelijknamig restaurant en van verschillende culinaire concepten die haar grenzeloze creativiteit weerspiegelen, opent samen met een Michelinster bekroonde chef-kok niet één, maar twee must-try restaurants. De eerste heet Ciao en bevindt zich in het hart van de privéclub TheMerode op Place Poelaert. Zoals de naam al doet vermoeden, wordt hier de Italiaanse keuken met een Frans tintje geserveerd.

De keuken van restaurant Ciao is geïnspireerd op de Italiaanse keuken van de streek. Om voedselverspilling tegen te gaan, wordt het menu wekelijks aangevuld met seizoensgebonden producten en maken Isabelle Arpin en haar team gebruik van de beste Italiaanse producten, boerderijen en wijnboeren.

Leden van TheMerode club en hun gasten kunnen van maandag tot vrijdag in Ciao terecht voor zowel lunch als diner, terwijl niet-leden enkel welkom zijn voor het diner.

Ciao bij TheMerode
Place Poelaert 6
1000 Brussel 

ciao-brussel.com

Maison Louise

1 / 3

De tweede vestiging van Isabelle Arpin in Brussel is Maison Louise, het zenuwcentrum van het voormalige Sofitel aan de Avenue de la Toison d’Or, dat nu Louise Hotel Brussel heet. Hier tekent de chef de kaart van het restaurant & de wijnbar en werkt hij altijd met respect voor seizoensproducten, dit keer met de nadruk op de Belgisch-Franse keuken. In het gezelschap van Henri Depiesse, winnaar van culinaire show My Tiny Restaurant, en Adwin Fontein, de topchef van de zaak, brengt Isabelle Arpin de Belgische keuken met een zwier en elegantie in ere. Verder kiest Maison Louise ook voor brunch en biedt het traditionele klassiekers aan die van zondag 12 uur tot 15.30 uur kunnen worden beproefd. Bijvoorbeeld: eggs Benedict met truffels, eieren in een stoofschotel met grijze garnalen, spinazie en rucola, eieren Florentine, etc. En wat als je wil genieten van een heerlijke cocktail? Breng dan zeker eens een bezoekje aan de jazzy bar Mister Blue.

Restaurant Maison Louise of Le Louise Hotel Brussel - Mgallery
Avenue de la Toison d'Or 40
1050 Brussel

le-louise-brussels.com

Maison John

1 / 5

Een soort van speakeasy, aan het oog onttrokken en verborgen achter een koude kamerdeur. Je zou kunnen denken dat dit niet de beste keuze is om te zien en gezien te worden. En toch… Grenzend aan Osteria Romana, het populairste Italiaanse restaurant van de hoofdstad, biedt Maison John, in een verstilde sfeer die doet denken aan een geheime koninklijke bibliotheek, een enkele tafel voor 8 personen. De belofte? Een uitzonderlijke avond met uw gasten, comfortabel zittend in gestoffeerde stoelen, verlicht door kwastjes en franje lichtjes. Je kunt genieten van de meest bijzondere gerechten van Osteria Romana, door middel van een 7-gangenmenu dat het concept onthult dat is ontwikkeld door de twee vrienden en vennoten Filippo en Cédric.

Maison John
Avenue Legrand 13
1000 Brussel 

osteriaromana.be

TABLE 58

1 / 5
© Pieter D’Hoop
© Pieter D’Hoop
© Pieter D’Hoop

TABLE 58, bovenaan Palais 5, is de nieuwe gastronomische ervaring die je niet mag missen in Brussel. Tot het begin van de zomer van 2022 wordt het pop-uprestaurant ingericht op het dak van het Brusselse Expogebouw, met een viersterrenmenu en adembenemend uitzicht op het Atomium.

In een glazen kubus met panoramisch uitzicht heeft TABLE 58, een verwijzing naar de wereldtentoonstelling van 1958, zich omringd met twee emblematische Belgische chefs, de ene is Franstalig, de andere Nederlandstalig. Zo is het geen 100% Belgisch project. Lionel Rigolet is gerenommeerd chef-kok van het restaurant Comme chez Soi (2 sterren) in Brussel en Nick Bril is charismatische en creatieve chef-kok van The Jane (2 sterren) in Antwerpen. Wat is het resultaat? Een 5-gangenmenu dat alle codes van de gastronomie respecteert, het beste en het mooiste wat België te bieden heeft in de verf zet en de meest spectaculaire lunch aanbieden. De chefs houden daarbij rekening met de seizoensgebondenheid van de producten en stellen twee verschillende menu’s voor tijden de TABLE 58-ervaring samen, te ontdekken op het meest indrukwekkende dak van België.

5-gangenmenu, € 175 p.p. (exclusief drank)

TABLE 58 bovenop Palais 5 bij Brussels Expo
Place de la Belgique 1
1020 Bruxelles

table58.be

Recommended posts for you