Food

Restaurant Inter Scaldes, dat is Zeeland op z’n best

Deze zomer tuigen we af naar het Nederlandse Zeeland. Naar Kruiningen, om precies te zijn. En daar hebben we dubbel zoveel reden toe.

food food presentation plate

Niet alleen kun je bij Inter Scaldes, het chique restaurant van Jeroen en Sanne Achtien, dineren, maar ook overnachten in één van de twaalf suites van Pillows hotel. Inter Scaldes ontving in de Gault&Millau gids van 2024 als hoogste nieuwe binnenkomer een bekroning van 16.5 punt. In oktober 2024 ontvingen ze hun eerste twee Michelinsterren. Het ontvangen van twee sterren in zo'n korte tijd is een zeldzaamheid in de Michelingids: Achtien en zijn team hebben deze mijlpaal bereikt in minder dan een jaar na de heropening van het restaurant.

long sleeve person smile adult female woman couch male man coat

Het hotel en restaurant weerspiegelen de omgeving door natuurlijke tinten en zachte structuren, wat zorgt voor een rustgevende sfeer en een buitengevoel binnen. Bij aankomst word je verwelkomd in een gezellige lounge, waar je van een aperitief kunt genieten en de amuses worden bereid aan de amusebar. Voor je je verplaatst naar het restaurant, passeer je eerst nog even langs de keuken voor een ontmoeting met chef Jeroen en een extra amuse.

Eenmaal aan tafel, op het menu: lokale ingrediënten uit Zeeland zoals verse vis, schaal- en schelpdieren, gecombineerd met vleesgerechten. Alles met een Zeeuwse twist, want we zijn tenslotte in Zeeland. Voor Jeroen gaat koken over het vinden van een verfijnde balans en harmonie. Fermentatie is voor hem een bijzondere specialiteit, waarmee hij ingrediënten op een vernieuwende en gedurfde manier samenbrengt. Leroy Pechler staat klaar als Maître en Tessa van de Wouw, de talentvolle sommelier van Inter Scaldes sinds 2019, zal de wijnen voorzien.

food food presentation cutlery spoon
food food presentation plate
food food presentation plate cutlery spoon person
food food presentation plate
building furniture indoors living room room interior design lounge couch table cup

Al op jonge leeftijd had Jeroen de ambitie om chef-kok te worden. Hij begon zijn carrière aan de koksopleiding en deed ervaring op in restaurants met verschillende stijlen. Zo werkte hij acht jaar bij het Nederlandse driesterrenrestaurant De Librije, waar hij Sanne ontmoette. In 2018 verhuisden ze samen naar Zwitserland, waar Jeroen de functie van executive chef bij Hotel Vitznauerhof kreeg.

adult male man person chef lamp accessories jewelry ring

Zandweg 2, 4416 NA Kruiningen, Nederland
@inter_scaldes

Recommended posts for you