Food

Recept: mojito waterijsjes als apéro of dessert

Het waterijsje krijgt een chique upgrade: met deze mojito variant maak je indruk op je vrienden en zorg je voor verkoeling op een warme zomeravond.
plant lime citrus fruit potted plant vase jar pottery mint planter herbs

Een recept dat aperitief en dessert herenigt, dat klinkt niet slecht, toch? Deze mojito waterijsjes doen ons watertanden op een zwoele zomerdag. Aan jou de keuze om deze verfrissing als apéro of dessert te serveren... Dit recept maak je best 24u op voorhand. While you're at it, sla ineens een voorraad in want deze ijskoude cocktails bewaren minsten een week in de diepvries. Perfect als eerste hulp bij een hittegolf.

Oh ja, aangezien de rum gekookt is, word je er niet te vlug tipsy van...

Nog meer inspiratie nodig voor een feestelijke apéro? Probeer deze recepten ook eens, succes gegarandeerd.

Recept voor 10 waterijsjes:

Ingrediënten:

Een handje verse muntblaadjes

240 ml water

150 gr suiker

480 ml witte rum

360 ml Sprite/ Canada Dry

120 ml limoensap

Bereiding:

Stap 1: De frisdrank

Voor het beste resultaat zet je de frisdrank het beste al de avond ervoor open in de frigo zodat de bruis er uit kan gaan.

 

Stap 2: De met munt doordrenkte suikersiroop

Spoel de muntblaadjes af, voeg ze samen met het water en de suiker in een pan.

Breng langzaam aan de kook om de suiker op te lossen, verhoog het vuur en kook gedurende 1 minuut.

Zet het vuur lager en laat ongeveer 3 - 4 minuten sudderen.

Haal van het vuur en laat ongeveer een half uur trekken.

Zeef het mengsel. Je kan kiezen voor egale, witte waterijsjes, of je kan gaan voor een kleuraccentje door de muntblaadjes na het zeven terug in de siroop te doen.

Koel de siroop.

 

Stap 3: De rum

Doe de rum in een steelpan. Vanaf het begint te borrelen, laat je de rum 2 minuten koken. Zet de rum in de frigo zodat deze al kan afkoelen.

 

Stap 4: De mojito waterijsjes

Nu voeg je alles samen. Doe de rum, de frisdrank, de met munt doordrenkte suikersiroop en het limoensap in een grote kom en roer alles onder elkaar.

Giet de mojito voorzichtig in je ijslollyvormpjes, zorg ervoor dat je ze niet te vol doet en laat aan de bovenkant wat ruimte over zodat de ijslolly's kunnen uitzetten. Steek ze minstens 24 uur in de diepvries.

Laat warm water over de vormpjes lopen om de ijslolly’s gemakkelijk uit hun vormpje te krijgen en geniet ervan!

Recept via The Tiffin Box

Recommended posts for you