Food

Back-to-work recept: pita halloumi voor tijdens je lunchpauze

Tussen vergaderingen door, op de speelplaats of achter de computer: de hectiek van het nieuwe schooljaar maakt zich meester van onze lunchpauzes. Maar daarom kunnen we nog wel van onze maaltijd genieten. L'OFFICIEL onthult het perfecte vegetarische recept voor pita halloumi, zoals bereid bij Gaïa - een ware specialist in de Levantijnse keuken.

Voor 1 pita halloumi

Ingrediënten:

- Een pitabroodje
- 2 plakjes halloumi
- Tzatziki
- Cherrytomaten
- Rucola
- Een rode ui
- Geschaafde amandelen
- Plantaardige tartaar
- Granaatappel
- Chimichurri
- Koriander

 

Bereiding:

Grill de halloumi 2 minuten op bakpapier en verwarm daarna ook het pitabrood 1 minuut op de grill (bij voorkeur een panini-grill).

Snij de bovenkant van het pitabrood af.

Besmeer met tzatziki en bestrooi met een mix van 35 g rucola, granaatappel, rode ui, stukjes paprika, courgettes, komkommers, tomaten en geschaafde amandelen.

Voeg de geroosterde plakjes halloumi toe.

Bestrijk opnieuw met 35 g van het mengsel. Breng op smaak met de overige ingrediënten.

Je pitabroodje is klaar om verorberd te worden!

Schermafbeelding 2022-09-05 om 00.39.04.png

Recommended posts for you