Recept: groente soba noedels uit de Zwitserse detox tempel Chenot Palace Weggis
Ingrediënten voor 4 personen:
Voor de soba noedels:
- 600g boekweitmeel
- 1 theelepel zout
- 250 ml koud water
Voor de gekonfijte kerstomaatjes:
- 250g kerstomaatjes
- 5 g olijfolie
- Snufje gehakte verse oregano
- Snufje gehakte verse rozemarijn
- Snufje gehakte verse tijm
- 5 g agavesiroop
Om te serveren:
- 200g soba noedels
- 120g edamame
- 120 g paarse bloemkool, in roosjes gesneden
- 20 g kappertjes
- 20 g lente-uitjes
- 40 g gekonfijte kerstomaatjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
Voorbereiding:
Voor de soba noedels:
Doe de droge ingrediënten in een blender en voeg het water toe.
Blender tot een pasta is gevormd.
Kies in een pastamachine het tagliono-hulpstuk en bereid de noedels.
Laat de noedels rusten.
Kook de noedels in kokend water gedurende 2min.
Voor de groenten:
Kook de edamame gedurende 2min en laat afkoelen.
Was en snipper de lente-uitjes.
Blancheer de bloemkoolkoppen gedurende 1min.
Voor de gekonfijte tomaten:
Verwarm de oven voor op 16°C.
Snij de kerstomaatjes doormidden.
Meng de tomaten, zout, kruiden en olie in een kom.
Verdeel de tomaten over een ovenvaste schaal en rooster ze 8min.
Om te serveren:
Bak de voorbereide groenten in een grote wok in sesamolie.
Voeg de gekookte sobanoedels toe.
Meng de kappertjes, edaname en gehakte lente-uitjes erdoor.
Breng op smaak met sojasaus.