Food

Recept: groente soba noedels uit de Zwitserse detox tempel Chenot Palace Weggis

Voor een gezonde en vitaminerijke zomer deelt de tempel van detox Chenot Palace Weggis zijn recept voor Soba noedels met wilde bloemkool, edamame en gekonfijte kerstomaatjes. Een vernieuwend gerecht met een regenboog aan verse groenten, voor een keuken die exquise smaken en texturen combineert!
spaghetti pasta food ice cream dessert cream creme

Ingrediënten voor 4 personen:

Voor de soba noedels:
- 600g boekweitmeel
- 1 theelepel zout
- 250 ml koud water

Voor de gekonfijte kerstomaatjes:
- 250g kerstomaatjes
- 5 g olijfolie
- Snufje gehakte verse oregano
- Snufje gehakte verse rozemarijn
- Snufje gehakte verse tijm
- 5 g agavesiroop

Om te serveren:
- 200g soba noedels
- 120g edamame
- 120 g paarse bloemkool, in roosjes gesneden
- 20 g kappertjes
- 20 g lente-uitjes
- 40 g gekonfijte kerstomaatjes
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel sesamolie


Voorbereiding:

Voor de soba noedels:
Doe de droge ingrediënten in een blender en voeg het water toe.
Blender tot een pasta is gevormd.
Kies in een pastamachine het tagliono-hulpstuk en bereid de noedels.
Laat de noedels rusten.
Kook de noedels in kokend water gedurende 2min.

Voor de groenten:
Kook de edamame gedurende 2min en laat afkoelen.
Was en snipper de lente-uitjes.
Blancheer de bloemkoolkoppen gedurende 1min.

Voor de gekonfijte tomaten:
Verwarm de oven voor op 16°C.
Snij de kerstomaatjes doormidden.
Meng de tomaten, zout, kruiden en olie in een kom.
Verdeel de tomaten over een ovenvaste schaal en rooster ze 8min.

Om te serveren:
Bak de voorbereide groenten in een grote wok in sesamolie.
Voeg de gekookte sobanoedels toe.
Meng de kappertjes, edaname en gehakte lente-uitjes erdoor.
Breng op smaak met sojasaus.

Capture d’écran 2021-08-04 à 16.04.22.png

Tags

Recommended posts for you