Recept: vegan en glutenvrije brownie van zoete aardappel
Voor 6 personen
Bereidingstijd: 35 min - kooktijd: 1 uur
INGREDIËNTEN
50 g rijstmeel
50 g boekweitmeel
1 zoete aardappel
80 g pecannoten
40 g gemalen amandelen
60 g chocoladeschilfers
60 g cacaopoeder
200 g hele suiker
80 g kokosolie
1 snufje fleur de sel
Afwerking
1 eetl. hele hazelnoten
1 eetl. hele pecannoten
1 eetl. pompoen zaden
1 eetl. eetlepels lijnzaad
BEREIDINGSWIJZE
Verwarm de oven voor op 150 ° C.
Schil en snijd de zoete aardappel in grote stukken. Kook ze ongeveer 20 minuten in gezouten, kokend water, tot ze erg zacht zijn. Mix vervolgens de uitgelekte zoete aardappel in een blender: je krijgt ongeveer 300 g puree. Het mengsel moet glad en homogeen zijn.
Doe de puree in een kom en voeg dan de suiker, zout, cacaopoeder, bloem en wat van de eerder gehakte pecannoten toe. Meng met een mixer.
Smelt de kokosolie en voeg deze toe aan de bereiding met de chocoladestukjes. Meng alles.
Maak een cakevorm met 1 theelepel kokosolie en giet het browniebeslag erbij. Decoreer de brownie met de pecannoten, hazelnoten, lijnzaad en pompoenpitten.
Dek af met aluminium of bakpapier. Bak 40 minuten op 150 ° C. Genieten!
Recept uit het boek "Maison" van Victoire Loup, die je hier kan bestellen.