Food

Recept: vegan en glutenvrije brownie van zoete aardappel

Terwijl we stilaan de winterperiode verwelkomen, zijn we op zoek naar nieuwe ideeën om onze kookkunsten te inspireren, èn troost in te vinden. Dus waarom niet deze gezonde, vegan en glutenvrije brownie van zoete aardappel van La Guinguette d'Angèle zelf eens maken?
plant person human produce food sweets confectionery vegetable

Voor 6 personen

Bereidingstijd: 35 min - kooktijd: 1 uur

 

INGREDIËNTEN

50 g rijstmeel

50 g boekweitmeel

1 zoete aardappel

80 g pecannoten

40 g gemalen amandelen

60 g chocoladeschilfers

60 g cacaopoeder

200 g hele suiker

80 g kokosolie

1 snufje fleur de sel

 

Afwerking

1 eetl. hele hazelnoten

1 eetl. hele pecannoten

1 eetl. pompoen zaden

1 eetl. eetlepels lijnzaad

 

BEREIDINGSWIJZE

Verwarm de oven voor op 150 ° C.

Schil en snijd de zoete aardappel in grote stukken. Kook ze ongeveer 20 minuten in gezouten, kokend water, tot ze erg zacht zijn. Mix vervolgens de uitgelekte zoete aardappel in een blender: je krijgt ongeveer 300 g puree. Het mengsel moet glad en homogeen zijn.

Doe de puree in een kom en voeg dan de suiker, zout, cacaopoeder, bloem en wat van de eerder gehakte pecannoten toe. Meng met een mixer.

Smelt de kokosolie en voeg deze toe aan de bereiding met de chocoladestukjes. Meng alles.

Maak een cakevorm met 1 theelepel kokosolie en giet het browniebeslag erbij. Decoreer de brownie met de pecannoten, hazelnoten, lijnzaad en pompoenpitten.

Dek af met aluminium of bakpapier. Bak 40 minuten op 150 ° C. Genieten!

 

Recept uit het boek "Maison" van Victoire Loup, die je hier kan bestellen.

Tags

Recommended posts for you