Parijs: 5 nieuwe verrassende restaurants om te leren kennen
Jugaad, het nieuwe Parijse hoofdkwartier voor de Indiase keuken
Hoe is het? "Vergeet de folklore, houd de Tandoor" kondigde het persbericht van chef-kok Manoj Sharma's nieuwe restaurant aan. Na een bezoek bevestigen we het: Jugaad is een kleurrijk en stijlvol restaurant, gesublimeerd door de ontwerpers van UMA NOTA Paris. Jugaad slaagt in de perfecte harmonie van een fotogenieke hedendaagse inrichting, de beste omgeving om de wonderen die in de keuken worden gecreëerd te sublimeren.
Wat kunt je bestellen? Naans in al hun vormen (belegd met boter, kaas, knoflook of pittige groenten), een gemarineerde kip uit Old Delhi of een sappige Malai zalm met ahornsiroop en kerrieyoghurt bereid volgens de zuiverste Indiase traditie, of een smeltende witte vis met een kokosmosterdmarinade en zwarte linzencrème; en niet te vergeten de goddelijke sinaasappelchurros en pittige warme chocolademelk, om in stijl af te sluiten.
16 Rue Favart, 75002 Parijs
Cali Uptown, een enkele reis naar Palm Springs
Hoe is het? Ben je wanhopig op zoek naar de Golden State, zijn gezonde restaurants en zonnige stranden? Om te wachten tot de Amerikaanse grenzen weer opengaan, zetten we ons bij de nieuwste creatie van Capucine Frerejean en Juliette Fossorier, het duo zussen achter de uitstekende Cali Sisters. Palmbomen bij de ingang, een woud van vetplanten en een flitsende turkooizen deur: het is bijna alsof je er bent.
Wat bestel je? Gulle borden van gehaktballetjes met ricotta kaas tot geroosterde broccoli royaal bestrooid met parmezaan en flatbread met labneh en tahini, en niet te vergeten de gebakken kip met chipotle en de olijfolie citrus cake.
36 rue de Paradis, 75010 Parijs
Tamara, een verlichte gastro-logische spot
Hoe is het? Eenvoudig en sober, dit intieme adres gelegen op een steenworp afstand van het Palais Royal is vrij van de clichés van de hoge gastronomie en zijn pretentieuze lange titels. Hier is (het uitstekende) product de ster en niemand anders, zelfs niet zijn discrete maar niettemin getalenteerde chef-kok Clément Vergeat die de laatste sceptici bewijst dat waarde niet wacht op het aantal jaren.
Wat kunt je bestellen? Een blind diner met 5 of 7 gangen, een geïnspireerde culinaire reis met contrasten tussen land en zee en verrassende plantaardige creaties, met als doel de specifieke smaak van elk ingrediënt te benutten en naar zero waste te gaan.
15 rue de Richelieu, 75001 Parijs
Itacoa, Do Brazil with love
Hoe is het? Itacoa, een nieuw culinair avontuur op initiatief van Grand Coeur's uitstekende chef-kok Rafael Gomes in samenwerking met de Nieuw-Zeelandse rugbyspeler Casey Laulala, ontleent zijn naam aan een magisch Braziliaans strand. Een inspiratie die al zijn licht brengt op deze vertrouwelijke en zonnige plek, emblematisch voor de renaissance van de wijk Saint-Denis.
Wat bestel je? Onder leiding van een onberispelijke en warme bediening kun je genieten van een mix & match van de Carioca-keuken: pão de queijo met kaas of chorizo, vleestaco's met guacamole of octopus in vinaigrette, vis van de dag of gekonfijte varkenscroquetas met een verslavende Cachaca-saus.
185 rue Saint-Denis, 75002 Parijs
Keuken Galerie Bis, een smakelijke reis door Azië
Hoe is het? Vond je Ze Kitchen Galerie leuk? Je zal dan genieten van Keukengalerie Bis, haar kleine zusje met passie gemaakt door William Ledeuil. Aan het roer staat de jonge chef-kok Martin Maumet, die klassieke Franse gerechten verwerkt met inspiratie uit de vier hoeken van Azië.
Wat kunt je bestellen? Zors-d'oeuvres" in farandole, een mezze om te delen; gevolgd door wijting met kool en groene asperges met een vleugje Yuzu, gemarineerde zeebrasem met limoen, ravioli van champignons met kerrie, garnalen in knapperige tempura en rundvlees met nieuwe aardappelen, aubergines en miso-zoete pepersaus.
25 Rue des Grands Augustins, 75006 Parijs