Food

Maven Antwerpen pakt vanaf eind juli uit met een nieuw concept

Het high-end vleesrestaurant Maven, gelegen op het Antwerpse Zuid, start eind juli 2023 met een nieuw en maandelijks terugkerend concept 'Evening with the butcher'.

housing staircase person lighting indoors restaurant interior design furniture lounge hat

Dat Maven in Antwerpen een geweldig vleesrestaurant is, werd al bewezen in het najaar van 2020, toen het een plaats in de lijst kreeg van beste steak restaurants in de wereld. Ondertussen steeg het restaurant zelfs naar de 33e plaats. Heb je er zelf een keer geproefd van de bekende Antwerpse beenhouwer Luc De Laet, waar Maven mee samenwerkt, dan snap je het. Des te leuker nieuws we het vinden dat ze nu met een nieuw concept komen: 'Evening with the butcher'. Op deze maandelijkse avond bepaalt beenhouwer Luc De Laet wat op het menu staat in Maven. Elke maand zal hij daarbij een ander ras in de kijker zetten. 

Op het programma voor de eerste avond op woensdag 26 juli? Maine-Anjou, een runderras van oorsprong uit de Anjou-regio in West-Frankrijk. Maar ook veel spektakel. Hoewel ze niet te veel kunnen onthullen, kun je denken aan vlammen en een intrigerend gebruik van kettingen en katrollen.

adult male man person clothing pants wristwatch glasses butcher shop hat

Op het menu vind je gerechten gecreëerd door De Laet zelf, met een uniek tintje van chef Jules Koninckx, de andere vaste waarde van het restaurant. Denk aan heerlijkheden zoals Secreto 07 & Enigma, een verrukkelijke Kroket van Maine-Anjou rundswang, een Fine de Claire oester met fijngesneden Maine-Anjou rundstartaar, porchetta met stracciatella en een gepekelde eidooier, flatbread met rosbief, seldersla en truffel. Als hoofdgerecht bieden ze de butcher's selectie van Maine-Anjou rund aan, vergezeld van spitskool, frisse groene sla met gerookte vinaigrette en patatas bravas. Daarnaast staan er ook twee desserts op het menu. Alle gerechten worden geserveerd om te delen. De gecombineerde kennis en ervaring van De Laet en de verfijning en smaak van Koninckx zorgen voor een complete ervaring.

De eerste editie van een reeks maandelijkse events zal plaatsvinden op woensdag 26 juli. 2023, en in de toekomst zullen De Laet en  het keukenteam ook andere butchers uitnodigen voor een samenwerking. Reserveren is noodzakelijk en kan vanaf vandaag, dus snel zijn is de boodschap, schatten wij zo in.

Aankomst tussen 18.00 en 20.0 uur, moment suprême rond 20.30 uur
Prijs van het menu is € 125 p.p.
Drankenforfait is mogelijk aan € 70 p.p.
À la carte eten is die avond niet mogelijk

maven-antwerp.be

Recommended posts for you