Le Gastronome: hoogstaand dineren en op hotel in de groene omgeving van de Ardennen
Wat is er beter dan bij een sterrenzaak eten? Juist: bij een sterrenzaak eten, om daarna in het aangrenzende gebouw op bed te ploffen en 's ochtends omringd door groen te ontwaken.
Wat verwacht jij van een restaurant dat amper 11 maanden na opening al een Michelinster in de wacht sleept? Ik in ieder geval best veel. En teleurgesteld ben ik allesbehalve: dit moet een van de meest verrukkelijke avonden van mijn leven zijn geweest.
De ervaring was dan ook compleet. Een bezoek aan het onlangs vernieuwde Le Gastronome is namelijk meer dan alleen een gastronomisch hoogstandje. Het is ook een kans om te genieten van de ongerepte natuurlijke schoonheid van de Ardennen. Je kunt er namelijk blijven slapen in een van de acht hotelkamers, gelegen in het pittoreske dorp Paliseul met vele wandelroutes. Dat gaf dus ook de kans om de volgende dag het geweldige ontbijt te poreven en terug de verbazingwekkende natuur van de Ardennen te ontdekken. De weelderige groene omgeving van het restaurant was een toevluchtsoord waar ik gevoelsmatig even kon ontsnappen en in de watten gelegd worden.
Maar die nachtrust begon niet voor ik de meesterlijke gerechten van eigenaars Sébastien Hankard en Jean Vrijdaghs (26 en 29 jaar) proefde. Na een aperitif op het terras geadviseerd door sommelier Antonin Jacquemart (25 jaar), namen we plaats in de zaal met ontspannen ambiance. Le Gastronome presenteerde daar een verfijnde, smaakvolle en uitgebalanceerde keuken, waarbij gebruik werd gemaakt van seizoens- en lokale producten.
Dat er gebruik wordt gemaakt van seizoensproducten, maakt ook dat Le Gastronome om de twee of drie maanden het menu vernieuwt. Hoogwaardige ingrediënten domineren en partnerschappen met namen zoals Moulin de Vencimont, beenhouwerij Jaspart in Paliseul, de Bergerie d'Acremont en Blanc Bouillon benadrukken hun inzet voor het bevorderen van lokale productie. Het duo betrekt deze producenten in diverse projecten, zoals het ambachtelijke Vermielbier dat met eigen honing en natuurlijke ingrediënten wordt gebrouwen.
De vriendschap van Jean en Sébastien begon enkele jaren geleden in de keuken van een sterrenrestaurant. Nu vullen ze elkaar naadloos aan in hun eigen restaurant. Hoewel ze een gedeelde visie en liefde voor hoogwaardige ingrediënten delen, onderscheiden hun technieken en ideeën zich van elkaar. Daardoor proef je de creativiteit! Voor elk bord gaan ze overduidelijk tot het uiterste om een bevredigend resultaat te bereiken, waarbij niets de keuken verlaat zonder de goedkeuring van beide meesterchefs.
Rue de Bouillon 2, 6850 Paliseul
Open van donderdag tot maandag van 12.00 tot 14.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur
le-gastronome.be