Recept: de beste pancakes voor de perfecte brunch thuis
INGREDIËNTEN:
188 gram bloem
14 gr gist
1 theelepel zout (6 g)
14,3 gram suiker
60 ml melk
1 ei
60 gr gesmolten boter
Zeef in een grote kom de bloem, het bakpoeder, het zout en de suiker. Maak een fontein in het midden en giet de melk, het ei en de gesmolten boter erin; meng tot een homogeen mengsel.
Verhit een licht ingevette bakplaat of koekenpan op middelhoog vuur. Giet het beslag op de bakplaat, gebruik ongeveer 1/4 kop voor elke pannenkoek. Bak aan beide kanten en serveer warm.
5 GEHEIMEN VOOR DE PERFECTE PANCAKE:
- Vrij laag vuur . Begin met het voorverwarmen van je pan op een laag vuur wanneer je het beslag gaat maken, zodat de pan tegen de tijd dat je klaar bent klaar is voor gebruik. Zet het vuur nooit te hoog.
- Weet wanneer je moet omdraaien. Als je je warmte goed hebt ingesteld, mislukt dit nooit. Zodra de bubbels aan de randen knappen en niet weer vullen met vloeibaar beslag, weet je zeker dat het klaar is om te draaien. Dan pas zal je een perfect goudbruin oppervlak verkrijgen.
- Boter. Het voegt meer smaak dan olie toe aan het maken van pannenkoeken. Smelt het eerst, doop dan in een theedoek en bedek je pan ermee. Je wil dat de pan net bedekt is - je bakt niet oppervlakkig. Boter verbrandt gemakkelijker dan olie, dus houd het in de gaten. Als je liever olie gebruikt, kies dan voor een smaakloze olie zoals zonnebloem- of pindaolie. Verhit de pan en zet het vuur op medium voordat je het beslag toevoegt.
- Vanille-tinten . Door slechts een halve theelepel vanille-extract toe te voegen, wordt de smaak van je pancake net iets beter. Vanille brengt smaak in balans, zoals zout of citroensap, dus het is net genoeg om iets speciaals toe te voegen. Voeg voor het bakken niet alleen een paar druppels vanille-extract toe aan een beslag, maar probeer ook eens oranjebloesemwater. Of rasp de schil van een citroen of sinaasappel over de pannenkoeken als ze eenmaal gebakken zijn. Je kunt ook een halve theelepel kruiden toevoegen - kaneel werkt goed. Als je hartige pannenkoeken maakt, kun je een halve theelepel gedroogde oregano, munt of gemengde kruiden erdoor roeren.
- Houd ze warm . Als je een grote hoeveelheid pannenkoeken maakt, wil je ze waarschijnlijk warm houden terwijl je de rest klaarmaakt. Dus wat is de beste manier om het te doen? Het is raadzaam om een rooster op een bakplaat te plaatsen en deze in een lage oven te bewaren. Leg de gebakken pannenkoeken in een enkele laag op de grill zodat de lucht kan circuleren, wat ze droog houdt.