Gezond recept: vegan gebakjes om op elk moment van te snoepen
Deze plantaardige gebakjes, genaamd "moons", ontworpen door Luna Création in een exclusieve samenwerking met Cojean, hebben een heerlijk evenwichtige smaak, blauwachtige tint en leuke halve vorm.
Ingrediënten:
- 300 g fijn geraspte kokosnoot
- 80 g kokosolie
- 100 g ahornsiroop
- Een snufje fleur de sel
- 70 g zwarte sesampasta
- 1/2 theelepel. theelepel plantaardige houtskool in poedervorm
- 250 g plantaardige witte chocolade
- Een snufje blauwe spirulina
- Zwarte sesamzaadjes als topping
Voorbereiding:
Giet de geraspte kokosnoot met het zout in een blender en mix een paar minuten. Giet in een grote bak.
Voeg de kokosolie en ahornsiroop toe en meng. Voeg vervolgens de sesampuree en de plantaardige houtskool toe.
Het mengsel moet een kneedbaar deeg vormen dat je in een vorm legt, of als dat niet lukt, vorm halve bollen in een ijsschep.
Laat de halve bollen een paar minuten in de koelkast opstijven tot de kokosolie stolt.
Verwarm de chocolade au bain-marie en voeg indien nodig kokosolie toe om de chocolade te verdunnen. Voeg vervolgens de blauwe spirulina toe, totdat de gewenste kleur is verkregen.
Bestrijk de maantjes met de chocolade. Je kunt ze met een vork dippen en op een bord laten rusten. Voeg vervolgens de topping toe.
Zet in de koelkast tot de chocolade hard is geworden.
De moons zijn maximaal 15 dagen gekoeld houdbaar.
De samenwerking Luna Création x Cojean is vanaf 22 april verkrijgbaar in de Cojean- verkooppunten.