Food

Wat is het geheim om een perfecte guacamole te maken?

De zomer is nog niet voorbij en het aperitiefseizoen ook niet! Om dit einde van de zomer zachtjes te vieren, proberen we een frisse en pittige guacamole te maken, die we begeleiden met een paar maïstortillachips voor een glutenvrije versie. En wie beter dan het Parijse restaurant Coya – wiens Peruaanse fusiongerechten enorm succesvol zijn – om ons hun smakelijke kenmerkende recept toe te vertrouwen?

cutlery fork food food presentation person

Ingrediënten:

- 100 gram Aji Amarillo-puree

- 10 cl water

- 1 middelgrote avocado

- 20 gram rode peper

- 30 g rode ui

- Limoensap

- Zout

- Koriander

- Maistortilla's (optioneel)

Bereiding:

Meng de Aji Amarillo-puree in een kom met het water.

Neem de middelgrote avocado en snijd hem doormidden. Verwijder pit en vel.

Voeg de rode paprika in brunoise zonder zaadjes toe en de rode ui in brunoise, een beetje Maldonzout en limoensap.

Werk af met koriander. Serveer met maïstortilla dippers.

Recept ter plaatse te vinden en te proeven in restaurant Coya

83-85 Rue du Bac, 75007 Parijs

Tags

Recommended posts for you