Frozen yoghurt bark: het frisse tussendoortje met weinig calorieën voor de zomer
Ingrediënten:
- Een grote pot Griekse yoghurt
- Een drupje ahornsiroop
- Vanille
- 200 g aardbeien en bosbessen
Bereidingswijze:
Meng in een grote kom de yoghurt, ahornsiroop en vanille. Spreid het mengsel uit op een met bakpapier beklede bakplaat en zorg ervoor dat het mengsel glad en gelijkmatig verdeeld is. Leg de aardbeien en bosbessen over het hele mengsel. Nu komt het moeilijkste gedeelte: zet alles in de vriezer en... wacht drie uur. Snijd de yoghurt bark in kleine vierkantjes, rechthoekjes of met koekjesvormpjes en geniet!
Het voordeel van dit recept?
Je kunt de smaken variëren, de zoetstof veranderen, toppings toevoegen voor een knapperige smaak, chocoladesaus voor zoetekauwen, of eiwitten voor sporters. Laat je fantasie de vrije loop voor combinaties van de meest gezonde tot de meest gastronomische. Perfect voor de zomer!
Onze favoriete variaties:
Yoghurt, honing, frambozen en gemalen pistachenoten.
0% yoghurt, aardbeien en frambozen, granola.
Chocolade yoghurt, banaan, pindakaas.
De yoghurt bark is drie maanden houdbaar in de vriezer, maar hoe lang kun je het weerstaan? We geven je 24 uur...