Food

Dinner On The Lake deelt drie van haar verfijnde recepten voor je thuisrestaurant

Dinner On The Lake is dit jaar al aan zijn zesde editie toe en streek daarvoor niet neer op één, niet twee, maar drie feeërieke locaties neer. Grote kans dat je ondertussen al van het dobberende restaurant hebt geproefd, én benieuwd bent hoe je dat vervolgens thuis nabootst...
table furniture meal food chair dining table wood

Dinner On The Lake, een drijvende pop-uptafel waaraan je met 21 andere gasten kan genieten van een gastronomische barbecue-ervaring, heeft reeds in juni de laatste reserveringen gehad, maar is nog in Averbode en Willebroek nog te vinden tot en met 3 oktober. Wil je de verfijnde recepten toch thuis eens uitproberen, dan hebben we goed nieuws: ze delen de recepten van twee amuses en als “cherry on the cake” ook die van het dessert.

1.Tzatziki Amuse

22-dinner-on-the-lake-2021-food-pictures-copywrigt-newkoncept.jpg
© Dinner On The Lake

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 1 teentje look
  • 100 g Griekse yoghurt
  • 5 radijzen
  • 1 lente-ui
  • Peper
  • Zout
  • Pepertuile of cracker

 

Bereiding

  1. Rasp de radijzen. Pers de look en hak de lente-ui.
  2. Meng met de Griekse yoghurt en voeg peper en zout toe.
  3. Verdeel over potjes en werk af met een pepertuile of een andere cracker. 

2. Tartaar van aardappel met gerookte paling en haringkaviaar

full_19-dinner-on-the-lake-2021-food-pictures-copywrigt-newkoncept.jpg
© Dinner On The Lake

Ingrediënten

Voor 4 personen

  • 160 g aardappel
  • 40 g prei
  • Bieslook
  • 80 g zure room
  • 20 g haringkaviaar
  • 100 gr gerookte paling
  • Roomse kervel om af te werken

Bereiding

  1. Schil de aardappel en snijd in kleine blokjes. Breng de aardappel aan de kook totdat de blokjes beetgaar zijn.
  2. Snij de rauwe prei in fijne blokjes.
  3. Meng de aardappel met de prei en fijngehakte bieslook in een mengkom. Besprenkel met een scheutje olijfolie en kruid af met peper en zout.
  4. Zet een dresseerring op een bord en verdeel de aardappelsalade.
  5. Snijd de gerookte paling filet in mooie reepjes maar behoud de vorm van de filet. Leg de versneden paling bovenop de aardappelsalade.
  6. Haal de dresseerring weg en werk af met een lepel zure room, wat haringkaviaar en roomse kervel.

3. Frambozenmousse met Griekse yoghurt, meringue, krokante filo en munt

20-dinner-on-the-lake-2021-food-pictures-copywrigt-newkoncept.jpg
© Dinner On The Lake

Ingrediënten frambozenmousse                      

  •   2,5 gelatineblaadjes
  •  12,5 ml water
  •  125 g Boiron ‘framboos’
  •  37,5 g eidooiers
  •  47,5 g eieren
  •  40 g suiker
  •  50 g mascarpone
  • 1 dl room

Ingrediënten afwerking

  •  1 vel filodeeg
  •  100 g Griekse yoghurt
  •   Bloemsuiker
  •   Meringue
  •   Munt

 

Bereiding frambozenmousse                                                                                                 

  1.  Vul een schaaltje met koud water en leg daarin de gelatineblaadjes te week.
  2.  Laat de Boiron smelten en zachtjes opwarmen samen met de eidooiers, eieren en suiker. Blijf onophoudelijk kloppen. Zodra het mengsel een temperatuur van 83°C bereikt, haal je deze van het vuur.
  3. Laat het mengsel afkoelen. Zodra het een temperatuur van 35°C (of minder) heeft bereikt spatel je de losgeklopte mascarpone eronder.
  4.  Voeg de geweekte gelatine toe en laat oplossen in het geheel.
  5.  Spatel de verse room eronder tot een egaal mengsel.
  6. Verdeel in potjes en laat opstijven in de koelkast.

Afwerking

  1. Leg een vel filodeeg op een bakplaat en bestrooi volledig met bloemsuiker. Bak dit goudbruin af in de oven op180°C.
  2. Maak ondertussen de yoghurtcrème. Neem de Griekse yoghurt en breng op smaak met bloemsuiker. Deze hoeft niet té zoet te zijn aangezien de mousse van framboos dat ook al is.
  3. Werk het potje af met een toefje yoghurtcrème, enkele groffe stukken krokante filo, meringueschilfers en verse munt.

Recommended posts for you