Food

Brussel: 5 nieuwe restaurants om deze zomer te ontdekken

Ondanks de langdurige sluiting van de sector en de opeenvolgende lockdowns, kunnen we stellen dat de restaurantsector niet heeft stilgezeten. Het bewijs is in deze samenstelling met deze 5 nieuwe Brusselse adressen om deze zomer uit te proberen.
restaurant chair furniture cafe food court food cafeteria

Arca

1 / 2

Op het kruispunt van de Waterloolaan en de Reinettestraat is onlangs Arca geopend, een nieuwe bezienswaardigheid voor liefhebbers van Mexicaans streetfood. Het restaurant wordt gerund door de eigenaars van het naastgelegen Cowfish en biedt een Mexicaanse sfeer, zowel door de gezellige inrichting als door het terras van houten pallets en kleurrijke kussens, en de menukaart, die op een vel papier past. Het principe? Je kunt kiezen uit een typische selectie van voorgerechten om te delen - nacho's, guacamole, zoete aardappelfrietjes en truffelmayonaise - maar ook mini-burrito's met rundvlees, varkensvlees of op lage temperatuur gegaarde vis, het handelsmerk van Cowfish and Tastefull. Speciale vermelding voor de huiscocktail, gemaakt met aloë vera en typisch Mexicaanse alcohol met een rokerige smaak.

Arca
Pépinstraat 48
1000 Brussel

Geopend van dinsdag tot donderdag van 18u tot 22u.

Bagheera

1 / 6
© Maxime Prokaz
© Maxime Prokaz
© Maxime Prokaz
© Maxime Prokaz
© Maxime Prokaz
© Maxime Prokaz

Begheera, verscholen in het Terkamerenbos, belooft de nieuwe hotspot voor cool kids in de hoofdstad te worden! Flirtend tussen trendy restaurant en nachtclub met zijn DJ, is het restaurant de bestemming bij uitstek voor clubbers in nood, na meer dan een jaar zonder nachtclub. Het is geïnstalleerd op de plaats van het vroegere restaurant Papilles en is geïnspireerd op de trendy en verfijnde stijl van de belle époque, met een interieur dat plaats biedt aan een weelderige natuur die onmiddellijk doet denken aan de codes van de jungle. Op het menu? Tapas om te delen - een smeltende pata negra, taco's van kreeft of octopus a la Gallega -, gastronomische producten - zeebrasem, kreeft, sint-jakobsschelpen, kaviaar en koningskrab aan de zeezijde; ruffe, morieljes, rubia, parelhoen met gele wijn aan de landzijde, of zelfs tartaar van Angus, op bestelling gemaakt en versierd met kaviaar of truffel naargelang de stemming. Dit alles wordt tot leven gebracht door een spectaculaire ervaring in de eetzaal, die een hit zal zijn bij volgers op Instagram. Dresseren, snijden, flamberen... De mantra "Welkom in een oerwoud van smaken" krijgt zijn volle betekenis. Tot slot zijn de huisgemaakte desserts niet te versmaden met een citroenschuimtaart, een millefeuille van aardbeien en witte chocolade of een met rum geflambeerde geroosterde ananas. Een ander hoogtepunt van Bagheera is het mixologielaboratorium en de wijnkelder die tot leven komen achter een grote, imposante marmeren bar in het midden. Perfect om van te genieten tijdens het diner... en tot diep in de nacht.

Bagheera
Chaussée de Waterloo, 782
1180 Brussel

Geopend op dinsdag en woensdag van 12u tot 14u en van 19u tot middernacht. Donderdag en vrijdag van 12u tot 14u en van 19u tot het einde van de nacht. Zaterdag van 19u tot het einde van de nacht.

Fripon

1 / 3
© Maurine Toussaint
© Maurine Toussaint
© Maurine Toussaint

Fripon is gevestigd in het hart van het iconische Le Berger hotel in Brussel, een waar art-deco pronkstuk uit de jaren 1930, ooit een ontmoetingsplaats voor geliefden op zoek naar discretie. Het project is het geesteskind van Thomas Kok, die eerder al de Brusselse etablissementen Café Maison du Peuple, Chez Franz, Chez Richard en Tortue oprichtte. Samen met zijn partner Kamila Ostrowska en zijn vriendin Anaïs Terwagne, die het decor ontwierp, heeft hij een unieke en eigentijdse ontsnapping gecreëerd. U kunt er terecht voor een drankje, een hapje of een diner, met een keuken die teruggrijpt naar de wortels van de Belgische recepten, herzien naargelang van de seizoenen. Joël Geismar (foodtruck El Camion, Garage à Manger, Fauvette naast Damien Bouchéry) zwaait de scepter in de keuken en staat bekend om zijn geëngageerde en respectvolle keuken. Bij de voorgerechten wedden wij op de forel van Ondeval in gravlax, de flanksteak Rouge de Flandre of de knapperige groenten uit de moestuinen. Als hoofdgerecht de onvermijdelijke tomaat met garnalen, waterzooi met lentegroenten, Noordzeetongfilet met mosselen en grijze garnalen, of de Amerikaanse schotel met frietjes en salade (ook verkrijgbaar in een vegetarische versie). Op de drankenkaart staat een breed scala aan bieren en sterke dranken uit het vlakke land, evenals natuurwijnen.

Fripon
Bergerstraat 24
1050 Brussel

Elke dag open. Bar en hapjes: van 16u tot 23u - Restaurant: dinsdag tot zaterdag, van 18u tot 22u.

Standard

1 / 7
© Maurine Toussaint
© Maurine Toussaint
© Maurine Toussaint
© Maurine Toussaint
© Maurine Toussaint
© Maurine Toussaint
© Maurine Toussaint

Hoewel Standard zijn deuren opende in oktober 2020, hebben opeenvolgende sanitaire beperkingen en opsluitingen verhinderd dat deze ware plek met een dolce vita vibe zijn gasten in de juiste zin kon verwelkomen. Maar sinds 9 juni van dit jaar heeft deze nieuwe pizzeria in St. Gallen eindelijk de harten van pizzafans sneller kunnen doen slaan, door hen te verwelkomen in zijn door Vanden Eeckhoudt-Creyf ontworpen interieur, waarbij gebruik is gemaakt van een combinatie van beton, aardewerk en hout. Het idee? Een reeks authentieke zuurdesempizza's, frisse salades en een verrassende drankenkaart aanbieden met een "no-nonsense" visie. Een aanpak die resulteerde in het perfecte zuurdesemdeeg - waarvoor de eigenaars twee jaar werkten, en verschillende keren naar Italië reisden om de geheimen van het ideale deeg te ontdekken. Wat is er zo geweldig aan zuurdesem? Het is licht verteerbaar en bevat geen suiker, wat het ook gezonder maakt. Het deeg wordt met de hand uitgerold en de pizza's worden gebakken in een authentieke houtoven, die trots in de open keuken staat. Het resultaat? Pure smaken en verrassende combinaties, zoals deze pizza met prei, spek en Brugse kaas op het menu.

Standard
Moscoustraat 11-13
1060 Brussel

Maandag tot vrijdag van 12u tot 14u en van 17.30u tot 22u. Vrijdag en zaterdag tot 23u. Zondag van 12.30u tot 22.00u.

Osteria Romana

La Favignana.jpeg

Hoewel Osteria Romana nu een van de populairste Italiaanse restaurants in Brussel is, verdient het restaurant van chef Filippo La Vecchia toch zijn plaats op deze lijst, met de release van zijn nieuwe zomerrecept: de Favignana. Na van de beroemde Carbonara haar signatuurrecept te hebben gemaakt, zet Osteria Romana in op deze nieuwe delicatesse, flirtend tussen Italië en Japan, een Italiaanse versie van sushi... maar nog steeds gemaakt met pasta. Om "La Favignana" te creëren, heeft de chef-kok gewerkt met een product uit Azië: combava, een citrusvrucht met een bijzonder frisse en krachtige smaak. In combinatie met verse chilipeper brengt het rijke aroma zijn recept perfect in balans.

Osteria Romana
Legrandlaan 11
1000 Brussel

Geopend op donderdag en vrijdag van 12 utot 15u en van dinsdag tot zaterdag van 19u tot middernacht.

Tags

Recommended posts for you