Boozy brunch! Gebruik deze recepten voor een goede brunchcocktail
Als je eenmaal wakker bent in het weekend, wordt het ontbijt al snel een brunch met gepocheerde eieren, vers fruit, yoghurt, croissants en... een brunchcocktail? Wij zijn alvast voor.
De nieuwe X by Glenmorangie leent zich daar perfect voor. Zijn zoetere, rijkere smaak past perfect bij de recepten van een brunch. De zalige whisky is een echte smaakbom vol toetsen van peer, vanille, kamperfoelie, sinaasappel-sorbet en chocolate fudge. De assemblage van in bourbonvaten gerijpte en in nieuwe vaten van gerookte eik afgewerkte whisky heeft een zoete en rijke smaak die perfect samengaat met een langzame voormiddag.
Brunch Cocktail
Ingrediënten
- 25 ml100% Grapefruitsap
- 25 ml 100% Sinaasappelsap
- 10 ml Agave Siroop
- 50 ml X door Glenmorangie
- Crushed ice
- Graphefruitschijf
Zo maak je het
Vul het highballglas met crushed ice. Voeg de whiskey, grapefruitsap, sinaasappelsap en agavesiroop toe. Roer en garneer met een halve grapefruitschijf. Easy peasy grapefruit squeezy...
Marmalade Cocktail
Ingrediënten
- 10 ml limoensap
- 3 el marmelade
- Sinaasappelschil
- 50 ml X door Glenmorangie
- IJs
Zo maak je het
Schenk de whiskey, limoensap en marmelade in een highballglas. Roer om de marmelade erdoor te mengen. Voeg ijs toe, roer nogmaals en garneer met een sinaasappeltwist.