Food

6 essentiële producten om je keukenkast te vullen

Met deze 6 essentiële ingrediënten tover je tal van gerechten op tafel èn beperk je je bezoek aan de supermarkt dankzij hun lange houdbaarheid. Noteer!
shelf furniture cupboard closet

Er is geen ontkomen aan, 'social distance' - ofwel het bewaren van afstand van je medemens - is schering en inslag. Een daad die het verschil kan uitmaken voor mensen rondom ons. In dit stadium toon je solidariteit door je aanwezigheid in het openbaar tot een uiterst minimum te beperken, dus ook de supermarkt. Verhongeren is geen optie, stel dus een boodschappenlijstje samen die je bezoek aan de supermarkt zo lang mogelijk kan uitstellen: koop dus duurzame en kwalitatieve producten met een lange houdbaarheid. dus is het. Dit lijstje dat we voor je hebben samengesteld, bevat alles wat je nodig hebt om gevarieerde gerechten op tafel te toveren tijdens je quarantaine.

 

Bonen

Gedroogde bonen of in blik, beide hebben een extra lange houdbaarheid. Kikkererwten, doperwten, witte bonen, linzen bijvoorbeeld zijn rijk aan vezels en vitamine B, en geven smaak aan tal van gerechten.

Haver

Haver is essentieel voor een gezond darmstelsel en spijsvertering. Vooral de ongekookte variant, die een extra lange houdbaarheidsdatum heeft, kan je integreren in je ontbijt of in tussendoortjes en zit boordeovl probiotica.

Rijst

Ook rijst heeft een lange houdbaarheid en is perfect om als voorraad in te slaan. Rijst leent zich perfect voor wokgerechten, ovenschotels, maar is ook heerlijk koud als bijgerecht. Een vaste waarde in de keuken en het heeft ook een ontgiftingseffect, perfect als je een detox momentje wil inlassen.

Honing

Een gezond alternatief voor zoetebekken en een bron van natuurlijke suikers. Honing bederft niet snel en bovendien heeft het een antibacteriële werking. Een plus voor onze immuniteit!

Olijven

 

Olijven en olijfolie zijn zo veelzijdig dat je ze in elke maaltijd kan integreren. Ze bevatten weinig calorieën en zijn dus ideaal als snack. Of om een gerecht een mediterrane touch te geven. Sergio Herman noemt olijven trouwens een van zijn favoriete smaakmakers.

Noten

Voor wie vaak honger heeft tussen de maaltijden, bieden noten het beste alternatief om te snacken. En het geeft de nodige bite aan je salades of dessertjes.

Recommended posts for you