5 nieuwe restaurants in België die je ongetwijfeld wil kennen
Just in! Wij weten de nieuwe, coole food hotspots in België waar je alvast een reservatie wil maken.
AUM
AUM, een nieuw High Energy Fine Dining sharing concept (een hele mond vol), is geïnspireerd op de Indische keuken. Je vindt er vooral modern Indiaas eten, goede cocktails en opzwepende muziek. In het weekend is er zelfs een DJ om de beats te verzorgen. Dit is een plek waar je je de hele avond kan onderdompelen in een wereld gebaseerd op de drie belangrijkste fundamenten van het hindoeïsme: de schepping (Brahmā), het evenwicht (Vishnu) en de vernietiging (Shiva) en waarin energiefrequenties de toon zetten. Er zijn wel twee huisregels: de dresscode is smart casual en alleen volwassenen zijn toegestaan in de zaal na 21.30 uur.
Mechelsesteenweg 455, 1950 Kraainem
aumbrussels.be
and/or
and/or, de meest esthetische plek om wijn te drinken in Antwerpen. Maar ook om culinaire grenzen te verleggen: chef Karen kookte eerder op hoog niveau in New York City (onder meer bij een Michelin sterrenrestaurant in Manhattan), maar kwam toch naar Antwerpen om ons haar visie op duurzame en no/low-waste gerechten te geven. Je kunt er trouwens niet reserveren zodat er meestal altijd plek is voor iedereen - net zoals ze gewoon zijn in New York City volgens haar. Het interieur is van hout (van omgevallen bomen uit de buurt) en dus zoveel mogelijk no waste, de setting intiem en het eten duurzaam. Deze mag je hóóg op je to go list zetten als je het ons vraagt.
Haantjeslei 1, 2018 Antwerpen
andorantwerp.com
Bar Raket
Zie Bar Raket als het nabijgelegen Lewis, maar dan in een iets toegankelijkere 'bar context'. Het getalenteerde team achter Lewis met chef Thomas Snijders streek met dit concept neer juist over de leien in Antwerpen. Ze zijn hier om je te verrassen met heerlijke producten en een vleugje rock 'n roll entertainment. Je kunt er de meest geweldige kleine gerechten sharen in een zwoel, casual sfeertje. Reserveren hoeft niet, maar is zeker weten wel de boodschap. Het kan namelijk even duren voordat je een tafeltje in dit populaire restaurant bemachtigt.
Bresstraat 10, 2000 Antwerpen
barraket-antwerp.be
Hémisphère
Oké, nieuw is Hémisphère natuurlijk niet. Maar intussen zijn we wel aan de vierde editie toe! En die gaat van start op 6 april. Tijdens de vorige edities bood het concept met de gastronomische bubbels steevast de garantie op een unieke ervaring. Nu strijkt het concept neer in het prachtige kasteel van Huldenberg in Overijse, op het kruispunt van Vlaams- en Waals-Brabant. Dit keer: een Bohemian Chic editie. De bubbels staan voor de gelegenheid geheel in het teken van bloemen en de lente. Maar niet alleen de bubbels. Deelnemers mogen zich aan een heus spektakel verwachten. En dit al vanaf de ingang, waar een indrukwekkende lichtshow is voorzien. Daarna maken de entertainers en kunstenaars hun opwachting. En die stelen de hele avond lang de show, zowel in als buiten de bubbels. Maar Hémisphère is natuurlijk op de eerste plaats een culinaire ervaring (vanaf € 125 per persoon). Hoewel het concept voor deze editie in een nieuw jasje wordt gestopt, speelt de keuken nog altijd de belangrijkste rol. Twee getalenteerde chefs maken om beurt twee typische 3-gangenmenu's klaar. Te beginnen met David Selens van het Gentse restaurant l'Improviste, die ons laat genieten van een nieuw soort ontdekking. Daarna staat hij zijn plaats af aan Loïc Dufour, voormalig chef-kok van restaurant Hof Van Cleve*** en nu aan het fornuis in restaurant Le Grill Dufour (Moeskroen).
Kasteelpark 1, 3040 Huldenberg
Van 6 april tot 21 mei 2023
hemisphere.events
YUST
Het jonge hotel met restaurant opent op 20 april 2023 zijn indrukwekkende rooftop in Luik – één van de weinige dakterrassen in de stad – met een exclusief feestje. Daarmee geeft YUST meteen ook de aftrap van een ontspannen programma met maandelijkse yogasessies, openluchtcinema en afterworkparty’s op de rooftop. Maar naar goede gewoonte verrast YUST je er ook met trendy wereldgerechtjes om te delen, gemaakt met liefde voor lokale producten en seizoensgebonden specialiteiten. Dit is de ideale plek om naartoe te gaan voor drinks onder het genot van een aantal kleine gerechtjes.
Esplanade Simone Veil 2, 4000 Luik
yust.com