Bij Château Saint-Roux ervaar je op duurzame wijze de authentieke sfeer van de Provence
Met zijn weelderige wijngaarden, betoverende tuinen en 15de-eeuws landgoed nodigt dit kasteel uit voor een luxueus verblijf in de authentieke Provence.
Terwijl de kleuren en geuren van de Provence in de lente ontwaken, springt één adres eruit voor reizigers die op zoek zijn naar een vredig toevluchtsoord: Château Saint-Roux, waarvan de naam is geïnspireerd op de oranje en rossige tinten van het domein. Dit historische kasteel ligt in het hart van het schilderachtige platteland en brengt een oude boerderij te midden van wijngaarden in het natuurreservaat Plaine des Maures weer tot leven. De perfecte plek voor een idyllisch, authentiek en verfijnd verblijf, tussen duurzame luxe en biologische landbouw.
Wijngaardbezoek en wijnproeven
Met zijn uitgestrekte landgoed, omringd met 40 hectare wijngaarden, een dierenpark, een moestuin en een veld met wilde kruiden en aromatische planten, ziet Château Saint-Roux eruit als een postkaart die tot leven is gekomen. De eerste hoogwaardige eco-gîte in de Provence biedt wijnliefhebbers uitgebreide rondleidingen, een leuke manier om het wijnbouwproces en de rijke geschiedenis van de streek te ontdekken. De ervaring eindigt met een degustatie, waar je kunt genieten van de drie kleuren wijn van het domein (Château Saint-Roux, Friponne en Le Pigeonnier).
Eco-luxueuze accommodaties
Château Saint-Roux biedt een reeks luxueuze accommodaties die modern comfort harmonieus combineren met de historische charme. Van ruime suites met panoramisch uitzicht tot charmante cottages verscholen in rustige uithoekjes van het landgoed, elk verblijf belooft een deugddoende retraite om weer in contact te treden met de natuur. Elke kamer is zorgvuldig ontworpen met oog voor detail, met Provençaalse toetsen zoals de oude balken, open haarden en terracotta vloeren. Zo kunnen gasten zich heerlijk in de watten laten leggen terwijl ze zich laten onderdompelen in de unieke charme van deze gezellige omgeving.
Culinaire hoogstandjes
Het restaurant La Table de Saint-Roux van chef-kok Guillaume Rigaudias biedt verrukkelijke menu's met de smaken van de Provence en verse producten uit de biologische moestuin van het landgoed van 3.200 m². Gasten kunnen genieten van gastronomische maaltijden op het terras met uitzicht op het landgoed of de composities van de chef ontdekken rond vis, een product waar hij erg graag mee werkt. De vis wordt bijvoorbeeld geserveerd met gekonfijte citroen, het geheime ingrediënt van de chef om de smaken tot hun recht te laten komen.
Voor een origineel culinair extraatje biedt Château Saint-Roux gasten een exclusieve workshop geitenkaas maken in de Fromagerie de Saint-Roux. Onder leiding van gediplomeerd en prijswinnend kaasmaakster Hasna Sioud leren de deelnemers de kunst van het maken van traditionele geitenkaas, waarvan de melk afkomstig is van de lieflijke kudde geiten op de boerderij van Saint-Roux. Van verse geitenkaas tot gerijpte of omhulde versies, de workshop onthult de geheimen van de beste geitenkazen uit de regio. Deelnemers kunnen er dus niet alleen hun eigen creaties proeven, ze leren ook meer over het lokale culinaire erfgoed. Van de adembenemende omgeving en wijngaardervaringen tot de luxueuze accommodatie en culinaire hoogstandjes, elk aspect van Château Saint-Roux draagt bij aan een magisch verblijf.
Route Départementale 17, Route de La Garde-Freinet
83340 LE CANNET-DES-MAURES