Zomerse cocktails met limoncello
Bij het proeven van limoncello waan je je spontaan op een terras aan de Amalfikust. Nu telewerken de standaard is, en iedereen braaf in zijn kot blijft, kunnen we wel stellen dat e-peritieven het woord van de lente van 2020 is. Maar wat het weer ook is buitenshuis, met dit bruisend zomers drankje waan je je meteen onder de Italiaanse zon. Traditioneel als degustiefje gedronken tijdens een zwoele zomeravond, maar nu als steringrediënt van dè cocktail trend voor deze zomer. Hier vind je twee recepten voor een cocktail met limoncello.
Limoncello Vinegar Spritz
Net als de bekende Italiaanse citroenlikeur limoncello, bestaat er ook een variant van limoncello azijn die zoet, een beetje bitter, romig en aromatisch smaakt. En dat zonder toegevoegde suikers of alcohol! Limoncello azijn smaakt trouwens ook geweldig bij gegrilde vis, geroosterd vlees en (fruit)salades. In dressings combineert hij uitstekend met rozamarijnolijfolie. Maar ook bij roomijs of pannacotta is limoncello azijn de perfecte smaakmaker. Het enige wat je nodig hebt, is prosecco, limoncello vinegar, bruiswater én…dorst. Saluti!
Ingrediënten
120 ml. Prosecco
80 ml Limoncello-azijn
40 ml Bruiswater
2 schijfjes citroen
1 takje munt
Zo maak je het!
Snijd een citroen door de helft en snijd daar twee schijfjes van af. Vul vervolgens een groot glas met ijs. Giet daar de prosecco in samen met de limoncello-azijn en het bruiswater. Werk af met de schijfjes citroen en munt.
'Walk in the park' met rum en limoncello
Verwen jezelf en verras je medehuisgenoten met deze verfrissende cocktail.
Ingrediënten:
30 ml Don Papa 7 rum
30 ml limoncello
30 ml witte vermouth
1 citroen
Zo maak je het:
Giet alle ingrediënten in een mengglas met ijs en roer dertig seconden. Zeef in een rocks glas over ijs. Zest met een royale schil van citroen.