Food

Waarom maakt iedereen nu zelf brood?

Zo vaak worden koolhydraten en gluten geband uit onze 'gezonde' voedingsgewoontes. Maar brood is aan een comeback toe. En dan vooral de trend om zelf brood te bakken.
bread food

Ons dagelijks leven vòòr de lockdown bestond voornamelijk uit een nauwgezette planning maken van tijd spenderen op kantoor, in de gym, op restaurant, in het huishouden, op café, in de kookclub en als we nog een gaatje over hebben: een beetje me-time. Zo gaat het normaal: we zoeken een hobby, volgen kooklessen of proberen chef-kok te worden aan de hand van YouTube-video's te kijken. Maar hoe veel voldoening we ook halen uit onze tsjokvolle agenda, de momenten waarop we echt ontspannen, zijn vaak beperkt. En nu, meer dan ooit, hebben we al onze hobby's meer dan ooit nodig om ons betrouwbaarder en comfortabeler te voelen.

De lockdown haalt ineens de artiest of bakker in ons naar boven. Het lijkt haast standaard geworden, om de meest vanzelfsprekende producten zelf te bereiden. Brood bakken staat met stip op nummer één, brood met zuurdesem weliswaar. Misschien werkt het therapeutisch, misschien houden mensen gewoon van een warm, ovenvers broodje. De trend om zelf brood te bakken is aan zo een opmars bezig dat, naast toiletpapier, ook de voorraden gist bijna dagelijk uitgeput zijn. En jij? Ben jij al aan het kneden geslaan?

 
 

Recommended posts for you