Trend: dessert cocktails
Het is 1997, het jaar dat de Amerikaan Sidney Frank en Maître de Chai François Thibault de koppen samen steken in Cognac om er zelf een unieke vodka te ontwikkelen. Ze maken hiervoor gebruik van slechts twee ingrediënten: zachte wintertarwe uit Picardie en natuurlijk bronwater uit Gensac-la-Pallue gefilterd door de lokale kalksteen. Het geheel wordt één keer gedistilleerd en zo is de befaamde vodka Grey Goose geboren.
Cocktails winnen steeds meer aan popularitet en niet enkel als aperitief maar ook dessert cocktails zijn hotter dan ooit. We kozen op de redactie onze 2 favoriete cocktails uit en stellen ze graag even voor. We beginnen met een frisse pre-dinner cocktail: Le Grand Fizz. Een frisse cocktail met bubbels om de eetlust op te wekken.
Le Grand Fizz
Ingrediënten
- 60 ml Soda water
- IJsblokjes
- 5 partjes limoen
- 35 ml Grey Goose® Original Vodka
- 15 ml St-Germain Elderflower® (vlierbloesemlikeur)
Bereidingswijze
- Serveer de cocktail in een mooi en groot wijnglas. Vul het glas met veel ijs.
- Schenk de Grey Goose® Vodka en St-Germain® vlierbloesemlikeur in het glas.
- Knijp twee limoenpartjes uit boven de cocktail en gooi ze daarna weg.
- Voeg het gekoelde bruisende mineraalwater toe.
- Roer het geheel kort door.
- Voeg de andere drie limoenpartjes toe aan het glas.
Soort glas
- Wijnglas
Garnering
- Limoenpartjes
Als afsluiter gaan we dan weer voor een Espresso Martini. Een kopje koffie upgraded naar first class. Perfect om de avond mee te eindigen, deze after-dinner cocktail. De cocktail zag trouwens het licht toen op een avond in 1980 een jongedame binnenwandelde in Freds Club in London en aan de barman het volgende vroeg "Something that first wakes me up, and then fucks me up". De Espresso Martini was geboren.
L’Espresso Martini
Ingrediënten
- 45 ml Grey Goose® Original Vodka
- 20 ml Koffielikeur
- 35 ml Espresso
- Snufje zout
- 3 koffiebonen
- IJsblokjes
Bereidingswijze
- Zet een kopje espresso
- Vul de cocktailshaker met ijs
- Doe de Grey Goose vodka, de koffielikeur en de espresso in de shaker
- Voeg een snufje zout toe
- Shake de ingrediënten krachtig door elkaar zodat er zich een schuimlaagje vormt
- Schenk de cocktail in een coupette glas
- Garneer de cocktail met 3 koffiebonen
Soort glas
- Coupette glas
Garnering
- Koffiebonen