Food

Recept: marmercake zoals in onze kindertijd

In slechts 10 minuten is het nu mogelijk om een marmercake te bereiden die ons terugbrengt naar onze jeugdherinneringen. Missie onmogelijk zei je? Dat was zonder te rekenen op de wonderbaarlijke voorbereiding bedacht door Marlette...
dessert food plant sweets confectionery chocolate

Bereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 35-40 minuten

Ingrediënten voor 6-8 personen:

- Biologische Marlette marmercake bereiding
- 2 eieren
- 100 g boter
- 9cL melk (90g)

Of voor de veganistische versie:
- Biologische Marlette marmercake bereiding
- 100 g appelmoes
- 8cL plantaardige olie (80g)

Bereidingswijze:

1. Verwarm je oven voor op 180°C (th.6).

2. Smelt de boter met de melk in een steelpan op een zacht vuurtje en giet het mengsel in een grote kom.

3. Voeg de eieren toe en klop met een garde. Voeg de inhoud van de zak toe en meng zonder het deeg te overwerken (veganistische versie: voeg de compote en de plantaardige olie toe). Neem een derde van het beslag en giet het in een aparte kom.

4. Smelt de chocolade op een zeer laag vuur met 2 eetlepels water en giet het in deze kom.

5. Giet in een cakevorm, afwisselend het gewone beslag en het chocoladebeslag. 5. Markeer met een mes een S in de lengte van de cake voor de marmering. 6. Bak ongeveer 40 minuten en controleer met een mes. (Veganistische versie: ongeveer 50 min)

Tip van de chef: de chocoladeschelp!
Leg de cake, zodra hij uit de vorm is, op een rooster en bestrijk hem met gesmolten chocolade. Bestrooi met hazelnoten of praliné. Laat afkoelen en geniet.

Tags

Recommended posts for you